Elkebana - Trofee pentru adevaratii iubitori ai naturii

06-03-2015 / Blog amenajari locuinte

Pasionaţii de vânătoare (şi nu numai) vor adesea să îşi orneze locuinţa sau cabana de la munte cu trofee de vânătoare. Pentru a nu-ţi oripila prietenii mai slabi de înger, optează pentru trofee vegetariene. Există mai multe variante pentru înlocuirea animalelor împăiate de pe pereţi: papier mache, sculpturi din lemn, sculpturi din metal, din piatră, obiecte lucrate manual din obiecte reciclate şi aşa mai departe. Şi, apoi, vor exista întotdeauna trofeele vegetariene: mici vaze (te tip eprubetă sau pe bază de burete special) în care vor supravieţui plante vii, întotdeauna proaspete. Aceste trofee vegetariene se numesc „elkebana”.

 

Cum a apărut „elkebana”?

 

Designul, potrivit BoredPanda.com, a fost creat de o echipă de designeri italieni inspiraţi de ikebana, despre care poţi citi mai multe aici. Ikebana este o modalitate în care aranjau japonezii Antichităţii florile, după reguli tradiţionale şi după considerente spirituale. Cum ştii deja, fiecare plantă are o altă semnificaţie şi alte beneficii, simboluri şi înţeles, după formă, culoare, soi şi aşa mai departe.

 

Aşadar, aranjamentele florale reprezintă o artă foarte flexibilă. De la această idee au pornit şi Fabio Milito şi Paula Studio când au creat idea de Elkebana. Fabio spune că „Elkebana este primul trofeu pentru iubitorii de plante. Îţi trebuie doar flori şi imaginaţie”.

 

Unde aşezi trofeele?

 

Nemaiavând nimic deranjant în aspectul lor, le poţi aşeza oriunde: în bucătărie, în living, în baie, în dormitor, chiar şi în camerele copiilor. Aşadar, niciun animal nu va fi maltratat sau sacrificat, iar casa ta poate avea un aspect original şi plin de energie pozitivă cu un decor atât de uşor de creat şi atât de plăcut vizual.

 

Cum creezi trofee „vegan”?

 

Aşa cum notam şi ceva mai sus, aceste aranjamente florale sunt uşor de pus la cale dacă ai flori şi imaginaţie, fiind foarte flexibile. Te poţi folosi de tot felul de flori, crengi (uscate sau verzi) sau chiar lăstari de arbori sau arbuşti pentru a-ţi crea propriul trofeu vegetal.

 

Cum creezi un astfel de trofeu? Ar trebui să nu îţi fie foarte greu: iei un suport din lemn (de preferat unul din cele care au forme de suporturi pentru trofee de vânătoare), apoi faci loc pentru două eprubete scurte (mai groase sau mai subţiri, în funcţie de forma pe care vrei să o aibă aranjamentul tău), după care alegi plantele care să îndeplinească rolul de coarne.

 

Ce animal îţi place mai mult? Renul sau cerbul? În funcţie de numărul ramificaţiilor şi de volumul „coarnelor“ vei alege dacă în eprubete vei aşeza plante proaspete (frunze, crenguţe verzi sau flori) sau lăstrari sau crengi uscate (naturale, lăcuite sau vopsite, cu diferite ornamente sau simple).

 

Sursa foto: boredpanda.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.