Murmurul colorat al naturii – aranjamentele florale

08-08-2013 / Blog amenajari locuinte

Florile pot da viaţa oricărui obiect, indiferent de dimensiunile lui sau de felul în care ele, florile, sunt prezente. Vorbim despre imprimeuri florale, flori pictate, flori nemuritate, plante în ghiveci cu sau fără flori, buchete de flori în vaze cu flori pe feţe de mese cu flori.

 

Imprimeurile florale sunt cea mai la îndemână metodă de a înflori o casă. Acestea pot fi redate în ţesătura perdelelor sau a cuverturilor sau imprimate pur şi simplu, în desenul din tapet sau în obiecte de decor precum vaze, pahare, veioze şi aşa mai departe.

 

De altfel, produsele de decor cu imprimeuri florale sunt uşor de asortat în foarte multe dintre stilurile de design interior. În funcţie de preferinţele dumneavoastră, acestea pot fi pastelate sau în culori vii, însă va trebui totuşi să nu abuzaţi de modelele florale şi, mai ales, să aveţi grijă cum asortaţi culorile pe care le alegeţi pentru decorarea fiecărei camere în parte.

 

Puteţi folosi modelele florale şi în combinaţie cu alt tip de imprimeu: animal print, pattern-uri sau chiar modele abstracte, însă în acest caz este recomandat să folosiţi o paletă cromatică restrânsă: cu cât culorile imprimeurilor sunt mai apropiate între ele, cu atât efectul optic va fi mai plăcut.

 

Deşi imprimeurile şi autocolantele au farmecul lor, este întotdeauna mai veselă o casă unde pe fiecare masă se află şi o vază cu flori. Nu este nevoie de nimic opulent, pot fi flori de câmp, un bucheţel de lavandă într-o vază din sticlă reciclată sau chiar flori nemuritoare într-o ulcică din lut ars.

 

Ikebana este arta de a compune buchete de flori proaspete, iar tehnica provine din cultura japoneză. Astfel de aranjamente florale nu vor fi niciodată simetrice şi pot fi alcătuite cu flori total diferite ca formă şi colorit, dar şi cu ramuri şi frunze ornamentale.

 

Chabana (jap. „flori pentru ceai”) reprezintă o variantă mai puţin formală de ikebana, respectiv un aranjament floral potrivit momentului luării ceaiului, în cultura japoneză. Acest tip de aranjament este foarte puţin pretenţios, motiv pentru care puteţi să optaţi pentru astfel de decoraţiuni chiar dacă noua locuinţă este decorată în stil minimalist.

 

Tablourile şi goblenul pot reda cu la fel de mult succes ideea aceasta de viaţă şi de frumuseţe a naturii, atâta timp cât imaginile inspiră energie şi gingăşie. Goblenul poartă cu sine mândria de a fi unic: chiar dacă modelul după care este realizat a fost lucrat de mai multe ori, de mai multe ori şi este expus în mai multe case, fiecare rezultat în parte este unic. În plus, poate fi şi mai preţios dacă îl lucraţi chiar dumneavoastră sau cineva drag.

 

Tablourile, pe de altă parte, fără să îşi piardă farmecul sau unicitatea, sunt mai apreciate şi utilizate mai des în decorarea unui apartament nou, a unei case noi sau a unui birou. Acest lucru se datorează în special faptului că durează mai puţin realizarea unui tablou clasic, precum şi numărului crescut de artişti şi tipului diferit de lucru: pe pânză, pe sticlă, pe lemn, pe piatră, în ulei, prin gravare, în tuş, în creion etc. În plus, în prezent iau amploare tablourile realizate din fotografii sau din puzzle-uri, posibilităţile fiind foarte numeroase şi în acest tip de artă vizuală.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.