TIOR

Sugestii pentru amenajarea unei cabane

Gospodarul adevărat îşi face cabană la munte vara şi iarna se duce la ski. Cum amenajezi o cabană de munte fără să devină banală?

 

În primul rând, trebuie să o amenajezi după necesităţile tale şi ale familiei tale. În al doilea rând, trebuie să ai numai un strop de inspiraţie sau un mănunchi de sfaturi rezonabile.

 

Cu speranţa că îţi vom stimula inspiraţia sau că îţi vom oferi măcar un sfat care să-ţi fie pe plac, vom spune că ai nevoie... de nu prea multe lucruri, dar trebuie alese cu grijă.

 

Trofee... handmade

 

Spunem "trofee" şi ne aşteptăm să ai în minte acelaşi lucru: imaginea capetelor de cerbi împăiate şi fixate pe o bază din lemn. Pentru că nu vrem să încurajăm sacrificarea animalelor, vom sugera să înlocuieşti trofeele... împăiate cu unele handmade. Sunt mai uşor de realizat, mai prietenoase faţă de mediu şi, cel mai probabil, mai rezistente.

 

Un aer tradiţional

 

Poţi oferi unei locuinţe un aer tradiţional prin mai multe mijloace. Dintre acestea, vom aminti şemineul (în special cel placat cu piatră naturală sau cărămidă roşie), mobilierul din lemn masiv, obiectele vintage (care, adesea, se încrucişează cu mobilierul din lemn masiv), produsele de artizanat (cuverturi, covoare şi ştergare lucrate manual), precum şi piese de mic mobilier lucrate de meşteşugarii atât de pricepuţi ai României (scaune, noptiere, cuiere etc).

 

Nu este absolut necesar să optezi pentru o cabană din bârne, aşa încât pereţii să fie placaţi cu lemn şi prin interior şi pe exterior, însă placarea pereţilor (sau/ şi a tavanului) cu lambriuri sau, cum se spune în diferite zone ale ţării, dulapi.

 

Mobilier vintage

 

Mobilierul şi decoraţiunile vintage te va ajuta întotdeauna să oferi casei tale un aspect călduros, prietenos. Acestea pot fi folosite ca atare, pot fi recondiţionate şi/ sau transformate într-o altă piesă de mobilier adaptată necesităţilor tale sau pot servi ca simple decoraţiuni.

 

Să nu lipsească nimic!

 

...Nici măcar rafturile pentru cărţi, rame foto şi lădiţe din nuiele împletite. Trebuie să ai această cabană pregătită pentru orice: este vreme rea şi sunteţi condamnaţi să rămâneţi în casă? Trebuie să existe şi provizii alimentare şi soluţii pentru petrecerea timpului liber.

 

De asemenea, nu uita să te gândeşti şi la cel mai rău scenariu posibil: pleci la ski şi rămâi înzăpezit. Ai nevoie de un dulap cu conserve şi alte alimente neperisabile (sau care au termenul de valabilitate cât mai îndepărtat). Poate nu ar fi rău să ai şi un beci cu afumătură, borcane cu zarzavaturi, murături şi, ideal, cu un mic congelator întotdeauna conectat la curent, în care să ai cât mai multe alimente puse la păstrare.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI