Ce merge cu podelele inchise?

02-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Podelele închise la culoare nu se potrivesc cu orice, dar designerii au găsit câteva soluţii plăcute. Dacă îţi doreai podele închise la culoare pentru locuinţa ta sau dacă aşa erau când ai cumpărat casa, noi îţi vom oferi câteva sugestii de amenajări interioare care să te ajute să creezi un aspect plăcut, armonios, relaxant şi care să aibă toate celelalte calităţi pe care trebuie să le aibă locul numit „acasă“.

 

Pereţi albi şi mobilier din lemn deschis la culoare

 

Dacă podelele sunt închise la culoare, se poate să se creeze impresia unui spaţiu sufocant, apăsător, dacă decorul nu este echilibrat cromatic: ai nevoie de pereţi albi şi tavan alb sau într-o altă culoare, dar care va trebui să se regăsească şi pe pereţi şi pe tavan şi să fie atât de deschisă încât să nu devină decât un alb cu o tentă de culoare.

 

Apoi, o cameră decorată numai în alb şi negru, ar putea crea impresia de răceală. Vei „repara“ acest lucru prin introducerea unor elemente din lemn natural, cât mai deschis la culoare. Apoi, vei putea oricând să adaugi şi elemente decorative ceva mai colorate, cum ar fi un ghiveci cu flori naturale, un tablou simpatic şi aşa mai departe.

 

Pereţi coloraţi şi un covor hipnotizant

 

Poţi crea şi un spaţiu ceva mai vesel şi mai colorat, nu trebuie să te limitezi la alb şi culoarea neutră a lemnului. Zugrăveşte pereţii într-o culoare energică, nu foarte intensă, nu foarte închisă, şi alege şi accesorii colorate, asortate.

 

Apoi, poţi acoperi parţial podeaua cu un covor cu un model atât de frumos încât să capteze atenţia oricărui vizitator. Desigur, această idee ar funcţiona numai dacă eşti dintre acele persoane cărora le plac covoarele.

 

Mobilier cu picioarele asortate podelelor

 

Ca să nu fie trecerea foarte bruscă de la culoarea podelei la culorile care vor popula camera în discuţie, poţi alege mobilier (scaune, fotolii, canapele, mese etc) cu picioarele într-o culoare închisă, dar poate găseşti mobilier cu picioarele în aceeaşi culoare cu podeaua, indiferent că aceasta este din lemn (parchet) sau gresie.

 

Culori pastelate şi elemente albe

 

Poţi distrage atenţia privitorului de la podeaua neagră sau, pur şi simplu, închiasă la culoare a locuinţei tale şi cu ajutorul unor elemente decorative albe combinate cu elemente în culori pastelate. S-ar putea să nu îţi doreşti chiar explozie de culori, dar o joacă de nuanţe de vernil pentru veioze, imprimeuri cu galben deschis şi bleu pentru husa canapelei sau alte asemenea accente delicate ar trebui să îşi găsească cu uşurinţă locul în interiorul locuinţei tale.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.