TIOR

Si daca ti-ai zugravi tavanul in negru?

Cu siguranţă colorarea tavanului nu era una dintre primele idei pentru amenajarea locuinţei, dar avem argumente pentru un tavan negru. Bineînţeles, negrul pur poate fi înlocuit cu indigo, cafeniu sau bleumarin, în funcţie de preferinţele tale şi de restul alegerilor estetice făcute pentru camera corespunzătoare. 
 
Îţi vom oferi 6 motive pentru un tavan zugrăvit în culori închise. 
 
1.Echilibru estetic 
 
Dacă ai ales deja elemente masive în culori închise pentru decorarea unei încăperi, acestea vor atrage atenţia asupra lor şi vor deveni centre de greutate în estetica încăperii respective. 
 
În orice cameră este nevoie de echilibru cromatic, motiv pentru care este recomandat ca în cazul alegerii unei piese de mobilier într-o culoare închisă (un dulap cafeniu, cuvertură pentru pat neagră etc) să optezi pentru un tavan într-o nuanţă cât mai apropiată, dacă nu chiar identică. 
 
2.Iluzii optice: cameră mai joasă 
 
În cazul unei locuinţe cu tavanele înalte se poate crea impresia de spaţiu gol şi ostil. Pentru a „repara” acest lucru, poţi apela cu încredere la trucul tavanului negru: fiind o culoare apăsătoare atunci când este folosit simplu (fără nuanţe şi fără inserţii de alte culori), acesta va oferi camerei un aer mai familial, mai relaxat. 
 
După această alegere, va trebui să alegi câteva mici decoraţiuni care să răspundă ecoului întunecat al tavanului, însă acest lucru este uşor realizabil cu ajutorul unei vaze, al unui ceas de perete sau poate chiar prin detalii ale mobilierului ales. 
 
3.Iluzii optice: cameră mai înaltă 
 
Poate părea că ne contrazicem, însă vei vedea că nu este aşa: poţi crea impresia unei încaperi mai înalte dacă te foloseşti un tavan închis la culoare. Există, evident, o condiţie: pereţii trebuie să conţină un model vertical cu inserţii negre în zugrăveală, în coloritul tapetului sau în alegerea faianţei. 
 
Nu ar strica nici dacă ai alege să zugrăveşti unul dintre pereţi în aceeaşi culoare cu tavanul – acest lucru va da impresia prelungirii peretului negru până la celălalt perete, colorat diferit. 
 
4.Impresii haotice 
 
Pentru un tavan artistic, poţi apela şi la astfel de culori puternice, grele. Desigur, va trebui să ţii cont şi de unele din recomandările de mai sus, însă de data aceasta poţi alege textura: poţi vopsi tavanul în diferite culori închise şi intense, poţi alege un grilaj negru sau poţi alege ca tavanul tău să fie compus din grinzi de diferite dimesiuni, aşezate în orice ordine îţi doreşti (sau fără ordine), care să fie vopsite în negru, indigo, bleumarin sau griul cel mai închis, în funcţie de restul alegerilor de design interior. 
 
5.Delimitarea spaţiului 
 
În cazul apartamentelor semidecomandate delimitarea spaţiului rămâne la nivel conceptual. Prin urmare, te vei folosi ori de pereţi falşi, ori de stiluri de amenajări interioare diferite, ori de culori. 
 
Culorile pot fi dispuse de jur împrejurul fiecărei încăperi sau numai pe câteva dintre laturile acestora; de exemplu, poţi alege culori închise pentru podea (sau covor) şi tavan, creând o oarecare conexiune între cele două planuri cu ajutorul unor accesorii discrete cum ar fi o veioză înaltă cu piciorul în aceeaşi culoare sau imprimeul perdelei. 
 
6.Formă a rebeliunii 
 
Întotdeauna se poate opta pentru culori închise pentru a exprima conflicte interioare sau frondă împotriva regulilor celorlalţi din casă. De exemplu, un adolescent rebel s-ar putea să fie foarte mulţumit de un tavan negru asortat cu un tapet pătat sau o bibliotecă pestriţă. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI