Un living plin

22-07-2014 / Blog amenajari living

În living vei petrece mult din timpul pe care îl ai de petrecut acasă şi pe care nu îl dormi şi nu îl petreci mâncând sau pregătind de mâncare, prin urmare livingul trebuie amenajat în aşa fel încât să fie încărcat de personalitate, dar nu aglomerat şi să fie cât mai confortabil în acelaşi timp. Cum faci acest lucru? Cum amenajezi un living care să le aibă pe toate?

 

Alegi canapeaua potrivită. Despre acest lucru am mai discutat într-un articol recent, aşa că ar trebui să îţi fie foarte uşor. Canapeaua poate fi elementul de la care porneşti amenajarea întregului living, aşa cum îţi recomandam în alte articole să începi amenajarea unei camere de la un element care îţi place foarte mult şi pe care, eventual, îl ai deja.

 

Apoi, delimitezi zonele de activitate sau scopul livingului, în funcţie de existenţa copiilor şi/ sau a animalelor de companie. În această privinţă te poate ajuta un alt articol pe care l-am pregătit anterior pentru tine.

 

Următorii paşi nu trebuie văzuţi ca reguli fixe, căci nu sunt. Totul depinde de tine, de personalitatea şi de gusturile tale.

 

Mărci ale persoanei – este nevoie de obiecte care să definească fiecare locuitor al casei, aşa încât fiecare să îşi găsească locul acasă. Acestea pot fi mici obiecte pe care le-a făcut fiecare, fotografii înrămate, diplome înrămate şi aşa mai departe. Nu uita nici de recomandarea de altădată de a încerca să îi implici pe cei dragi în proiectele tale handmade.

 

Niciun perete perfect gol: pe un perete vei etala o colecţie de tablouri mici, dar total diferite, pe un perete este fereastra cu perdele şi cortine voluminoase, pe un alt perete este biblioteca sau comoda cu televizorul, iar pe al patrulea perete este uşa. Dacă o astfel de cameră ţi se pare prea plină, atunci decorează camera şi umple eventualele spaţii goale cu ghivece cu plante naturale: pitice, agăţătoare sau copăcei, după cum ţi-e gustul.

 

Corpurile de iluminat potrivite sunt cele care asigură atmosfera perfectă adesea: este simplu, trebuie numai să vezi de câte corpuri de iluminat este nevoie, dacă este bine să fie asortate sau dacă sunt cele care asigură contrastul şi să raportezi totul la dimensiunile camerei, ale mobilierului şi aşa mai departe.

 

Rafturile cu "trofee" sunt un alt mod facil şi eficient de a decora livingul. Aici poţi etala diverse ornamente, suveniruri, cărţi şi alte obiecte personale care sunt importante pentru tine sau pentru cei dragi din casă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.