TIOR

Alege canapeaua potrivita!

Alegerea canapelei nu ar trebui să fie o provocare, nu-i aşa? Şi, totuşi, uneori poate fi una dintre cele mai grele alegeri – mai ales dacă restul mobilierului dintr-o cameră este deja ales sau cumpărat. În cele din urmă, o canapea nu este decât o canapea şi aspectul îi poate fi modificat oricând cu ajutorul unor perne poziţionate strategic sau cu ajutorul unei huse. Important este ca acea canapea pe care o vei alege să aibă dimensiunile potrivite.

 

Măsoară totul.

 

Ca de obicei, atunci când vrei să alegi o piesă de mobilier, trebuie să măsori... totul. Trebuie să începi cu dimensiunile camerei, dar apoi va trebui să te asiguri că acea canapea pe care ţi-o doreşti va încăpea pe uşă, atât pe uşa de la intrare, cât şi pe uşa camerei unde vrei să aşezi canapeaua respectivă.

 

Apoi, va trebui să alegi canapeaua gândindu-te şi la numărul locuitorilor din casa ta sau la numărul mediu de vizitatori, precum şi la locurile disponibile sau în „curs de dezvoltare“ (alte canapele, scaune, fotolii etc aflate deja în spaţiul în care va veni noua canapea).

 

Analizează stilul.

 

După ce te-ai asigurat că acea canapea încape şi pe uşă, şi în cameră, este vremea să te asiguri că se potriveşte în încăperea respectivă şi din punctul de vedere al stilului în care este lucrată canapeaua faţă de stilul în care este decorată camera.

 

Apoi, nu uita de dimensiunea... pragmatică a canapelei. Vrei o canapea extensibilă? Se va dormi pe această canapea? Câte persoane trebuie să doarmă aici? Care este sistemul de întindere.

 

Fă alegerile cromatice.

 

După ce ai ales dimensiunea corectă şi modelul potrivit stilului tău şi al camerei în care vei aşeza canapeaua, trebuie să se potrivească şi din punct de vedere cromatic. Aşadar, apare o nouă întrebare: vrei să contrasteze cu resutl decorului sau să îl completeze? Apoi, va trebui să ţii cont şi de culorile posibile pentru huse, în cazul în care ai copii sau animale de companie.

 

Acordă atenţia cuvenită detaliilor!

 

Spunem „detalii“ şi ne referim la mânere, picioare şi imprimeuri. Ce modele vor avea acestea? Canapeaua va avea mânere sau nu? Vor fi detaşabile sau nu? Va avea tapiserie cu imprimeu sau simplă? Picioarele canapelei se văd sau nu? Au model sau nu? Se potrivesc cu parchetul sau nu? Şi tot aşa mai departe până când, vei găsi canapeaua potrivită, care să arate bine în locuinţa ta, indiferent că o vei pune în living, în bucătărie, în dormitor, în baie sau pe terasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI