Care este menirea livingului tau?

05-04-2014 / Blog amenajari living

Alege scopul principal al livingului tău şi amenajează-l în consecinţa acestei alegeri: va fi sala de jocuri, sala de şedinţe sau o sală mixtă? Desigur, nu există numai trei moduri de percepere a livingului şi tocmai de aceea vom dedica un întreg articol acestui subiect. Ţie nu îţi rămâne decât să alegi varianta care se potriveşte cel mai bine necesităţilor tale şi ale familiei tale.

 

Care este centrul de greutate al camerei?

 

Gândeşte în perspectivă: eşti în mijlocul camerei; care este punctul forte al livingului tău? Sau, mai bine spus, care vrei să fie? În living poţi pune televizorul acela cu ecranul gigantic sau poţi să nu ai televizor, ci o bibliotecă sau le poţi avea pe ambele, dar dosite.

 

În living îţi poţi rezerva un colţ pentru lucru, pentru pasiunea pentru botanică, pentru a te juca împreună cu micuţul tău sau pentru a ţine meditaţii. Tu ştii cel mai bine: care este scopul principal al acestei camere? Va avea şi altă întrebuinţare?

 

O zonă socială

 

Socializarea presupune, în primul rând, comunicare, însă nimeni nu exclude un al doilea rând: un rând al jocurilor de societate sau al dansului. Recomandarea este să profiţi de acest spaţiu pentru a petrece timp de calitate cu prietenii şi familia ta: aşază în mijlocul camerei o măsuţă de cafea nici prea mică, nici prea mare, iar în jurul ei aşază o canapea sau două şi câteva fotolii, în funcţie de spaţiul disponibil.

 

O zonă de duminică


Duminicile sunt zilele pentru lenevit împreună cu familia: fiecare cu bolul lui de popcorn, cu toţii grămadă în aceeaşi canapea, înveliţi cu pături învălmăşite, cu picioarele pe taburete şi cu ochii la un film bun difuzat la TV sau proiectat pe unul dintre pereţi pentru a crea impresia de cinematograf.

 

Dacă am făcut această descriere şi ai o imaginaţie destul de puternică, ai înţeles deja la ce structură a mobilierului din living ne referim. În caz contrar, poţi oricând să răsfoieşti galeria pregătită, pentur ca totul să îţi fie mai uşor.

 

O cameră pentru familie

 

Dacă livingul este o cameră pentru familie, ar trebui să nu lipsească accesoriile specifice acestui grup social: fotografii de familie sau poate chiar un tablou cu arborele genealogic. Apoi, este recomandat să existe două zone în această cameră: una care să servească drept dining (pentru a dejuna mereu împreună) şi una pentru şedinţele şi jocurile de familie.

 

O cameră simetrică

 

Pentru unele persoane, cel mai important este echilibrul vizual. Prin urmare, acestea vor aborda aproape de fiecare dată un stil de amenajari interioare echilibrat: vor amenaja o cameră simetrică în care vor fi două canapele faţă în faţă, câte o veioză de fiecare parte a acestora, câte un tablou de dimensiuni aproape identice pe fiecare perete şi aşa mai departe.

 

Desigur, în funcţie de spaţiul disponibil, poţi combina mai multe zone în această cameră: dacă livingul este foarte spaţios, poţi amenaja aici diferite zone „extracurriculare“. De exemplu, poţi instala un mini-atelier de pictură într-unul dintre colţurile camerei sau, poate, un pian şi un raft plin de alte instrumente muzicale.

 

Un colţ poate deveni biroul de acasă pe care să îl izolezi, în caz de nevoie, cu ajutorul unui panou shoji. Trebuie să existe zona de socializare, dar alături sau chiar în mijlocul camerei poate fi zona în care se joacă cei mici, aşa încât să fie întotdeauna sub supravegherea oamenilor mari.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.