Despre canapele si alegeri

15-06-2015 / Blog amenajari living

Cum alegi canapelele perfecte pentru locuinţa ta? În funcţie de aspect şi de confort, desigur, pentru a-ţi crea cel mai primitor living şi a-ţi decora cel mai frumos cămin pentru familia şi prietenii tăi. Canapelele din sufragerie sunt adesea locurile cu cele mai multe amintiri, căci ele se umplu cu oameni la fiecare eveniment important şi tot ele sunt cele unde se fac de obicei fotografiile. Aşadar, canapelele au nevoie de o atenţie deosebită din partea ta.

 

Dimensiuni, proporţii

 

Bineînţeles, canapeaua, indiferent în ce cameră îţi doreşti să o aşezi, va trebui să aibă dimensiunile corespunzătoare dimensiunilor camerei cu pricina. Dimensiunile canapelei trebuie raportate şi la dimensiunile restului de mobilier, dar şi la distanţa dintre canapea şi căile de acces, ferestre şi, eventual, televizor.

 

Confort şi poziţii

 

Confortul este o caracteristică relativă a obiectelor de mobilier. Aşadar, înainte de a-ţi cumpăra o canapea, probeaz-o. Aşază-te pe ea şi vezi dacă are spătarul destul de înclinat, destul de înalt, dacă are saltelele suficient de moi sau de tari, dacă ai suficient loc pentru picioare şi aşa mai departe.

 

Funcţionalitate şi trucuri

 

Îţi doreşti o canapea simplă sau una extensibilă? Vrei să aibă în laterale buzunare pentru telecomenzi? Să aibă în partea inferioară o pernuţă care se ridică pentru a-ţi susţine picioarele la înălţimea optimă? Caută toate aceste caracteristici raportate la gusturile tale şi vei avea şi canapeaua perfectă!

 

Suport şi materiale

 

În funcţie de forma pe care vrei să o aibă canapeaua, aceasta va avea inserţii metalice sau va fi numai din lemn şi pal. Acelaşi criteriu va influenţa şi tipul de suport al canapelei: număr şi model pentru picioare, rotiţe sau picioare, materiale etc.

 

Pernuţe şi texturi

 

Cu siguranţă la începutul vânătorii după canapeaua perfectă, întâi te vei apropia de cele care par a avea texturi plăcute la atingere. Nu este nimic rău în acest lucru, însă va trebui să ai grijă să nu îţi scape din vedere detaliile tehnice, căci acelea sunt, de fapt, părţile importante.

 

Şi să nu uiţi să testezi pernele canapelei, iar apoi să ţi le imaginezi alături de pernuţe decorative: ce fel de pernuţe decorative ar trebui pentru noua ta canapea? Ce culoare? Ce imprimeu? Câte pernuţe? Pentru răspunsuri la aceste întrebări s-ar putea să ai nevoie de articolul de aici.

 

Dacă eşti dintre „romantici”, există posibilitatea să îţi doreşti o canapea din piele, cu model modern sau cu model clasic. Mai multe despre canapelele din piele vei putea citi aici. Iar pentru completarea decorului în living ai articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.