Cu ce se potriveste mobilierul de piele?

11-07-2014 / Blog amenajari locuinte

Sunt persoane care nu îşi pot imagina livingul sau bucătăria fără mobilier de piele. Dar cu ce se potriveşte mobilierul de piele, aşa încât să faci alegerile potrivite pentru un decor armonios? Ca să ne asigurăm că vei face alegerea potrivită pentru locuinţa ta, îţi vom da câteva sfaturi pentru amenajarea locuinţa cu mobilier de piele.

 

Pereţi coloraţi cu texturi dense

 

Pereţii, poate chiar şi tavanul, trebuie să aibă o textură densă, să dea impresia aceea de plin, de saturat. Alege culoarea preferată, nuanţa corespunzătoare stilului de amenajări interioare şi pieselor de mobilier deja alese, apoi apucă-te de zugrăvit. Dacă acorzi suficientă atenţie imaginilor din galeria foto pregătită (în special primei imagini din galerie), vei vedea cât de bine se potrivesc acei pereţi „plini” (chiar dacă nu au prea multe ornamente) cu mobila de piele.

 

Combinaţii cu alb, negru şi gri

 

Aşa cum probabil te-ai obişnuit deja, trebuie să alegi texturile potrivite, indiferent ce anume cumperi sau vrei să creezi. Nu poţi alege o sofa de piele şi să îi alături o măsuţă vopsită cu lac colorat – pur şi simplu, nu se potriveşte!

 

Totuşi, indiferent de nuanţa pielii utilizate pentru fabricarea mobilierului, nonculorile se vor potrivi întotdeauna în jurul acesteia: alb, negru şi gri, iată prietenii tăi cromatici de încredere. Poţi alege şi nuanţe metalice, indiferent spre ce tip de metal înclini: argint, inox, bronz, aur etc. Obiectele de mobilier şi decoraţiunile care sunt realizate din materiale naturale sau arată ca şi cum ar fi vor arăta foarte bine alături de mobilierul din piele.

 

Un covor cu model deosebit

 

Nu trebuie neapărat să fie suzani sau covor din cânepă, dar un covor tradiţional (indiferent că ilustrează tradiţia noastră sau o tradiţie de peste hotare) se potriveşte bine într-o încăpere cu mobilier de piele. Important este ca acesta să nu fie foarte ţipător sau mult prea întins, ci să fie folosit numai ca accesoriu, ca ornament ori în scopul delimitării anumitor zone, în cazul amenajării unei locuinţe de tip open space.

 

Culori neutre deschise

 

Mai ales dacă elementele de piele sunt în culori închise ( de exemplu, castanii sau cafenii), este indicat să optezi ca celelalte elemente din decor să aibă culori neutre deschise: crem, bej, ecru, ori poate chiar pasteluri, dacă acestea îţi sunt pe plac. Totuşi, nu trebuie să uiţi că trebuie să găseşti materialele potrivite...

 

Olandă, in, catifea, stofă


Uite, în ultima imagine din galeria foto vei observa o asociere nu tocmai comună de materiale şi texturi. Totuşi, merg bine împreună. Aşadar, poţi alege să alături piese de mobilier cu tapiserii din diferite materiale atât timp cât ţesătura este dintre cele mai dese, aşa cum se întâmplă în cazul olandei, al ţesăturilor din in, al catifelei şi al stofei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.