Ofera-i personalitate masutei de cafea

01-09-2014 / Blog amenajari locuinte

Am mai discutat despre măsuţele de cafea şi, chiar dacă sunt piese mici de mobilier, acestea trebuie să se potrivească stilului locuinţei şi să aibă şi personalitate în acelaşi timp. Indiferent că este o măsuţă de cafea handmade sau una cumpărată dintr-un magazin oarecare, indiferent că este poziţionată în living, în dormitor, pe balcon sau în bucătărie, măsuţa de cafea trebuie să fie, prin simpla sa prezenţă, o declaraţie despre personalitatea celor care împart acea locuinţă.

 

Cum poţi crea o atmosferă plăcută şi personaliza o măsuţă? Iată, noi avem câteva sugestii pentru tine...

 

Asociază-i o tavă.

 

O tavă voluminoasă, care să acopere cât mai mult din suprafaţa măsuţei de cafea, este bine venită pentru orice măsuţă de cafea. Astfel, vei evita şi urmele de pahare umede, şi eventuale zgârieturi, şi îţi va fi şi mai uşor să cureţi totul. Alege modelul tăvii şi în funcţie de modelul măsuţei de cafea, şi în funcţie de restul camerei. Iar ca exemple în această privinţă îţi vor servi şi imaginile din galeria foto.

 

Defineşte-i stilul.

 

Alege un stil pentru masa ta de cafea. De cele mai multe ori, accesoriile sunt cele care ajută la marcarea unui tip de personalitate sau la reprezentarea unui stil, iar accesoriile pentru mesele de cafea pot face parte din atât de multe categorii încât nici măcar nu are rost să deschidem lista.

 

Stilul măsuţei de cafea trebuie să se potrivească în întregime cu restul camerei în care aceasta este aşezată. Şi ca formă, şi ca stil de lucrătură, şi ca paletă cromatică... în întregime! Câte un element din aspectul mesei tale de cafea trebuie să se repete în restul decorului camerei.

 

Aşază pe măsuţă obiecte de decor şi contrapuncte cromatice.

 

Poţi aşeza obiecte de decor precum sculpturi, origami, rame foto şi aşa mai departe. Contrapunctele cromatice se referă la alegerea unor elemente decorative care au culoarea altor decoraţiuni din cameră: uite, dacă ai un fotoliu de un portocaliu intens în living, atunci pe măsuţa ta de cafea trebuie să se afle un vas portocaliu pentru potpourri, un ceas portocaliu şi aşa mai departe.

 

Întotdeauna să fie ceva proapăt.

 

Întotdeauna trebuie să fie şi ceva proaspăt pe măsuţa de cafea: un ghiveci cu plante naturale, un bol cu petale sau flori fără codiţă sau o vază cu flori proaspete. Vasul în care se află acest "ceva proaspăt" trebuie, desigur, să se asorteze cu decorul din camera în care aşezi şi măsuţa de accesoriile ei.

 

Înlocuieşte măsuţa cu un taburet.

 

Poţi întotdeauna să optezi pentru o măsuţă de cafea neconvenţională... o lădiţă din lemn sau din plastic ori poate chiar din împletituri din nuieluşe sau, de ce nu, cu un taburet simplu, discret.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.