Facebook
Twitter
Google +
Youtube
Instagram
Pinterest
Adauga anunt
Newsletter
01-07-2014 / Blog amenajari living
Despre masuta de cafea

Măsuţa de cafea o vei aşeza, cel mai probabil, în living. Dar cum alegi măsuţa de cafea potrivită pentru livingul sau terasa ta? Trebuie să o alegi în funcţie de spaţiul disponibil, de stilul mobilierului din cameră şi, bineînţeles, în funcţie de gusturile tale şi de nevoile tale zilnice şi cele cromatice.

 

Aşadar, de unde începi? În primul rând, trebuie să stabileşti, în funcţie de spaţiu, dacă ai nevoie de o măsuţă de cafea sau de două măsuţe de cafea (sau mai multe). Asigură-te că optimizezi spaţiul aşa încât, în cazul în care este nevoie de mai multe măsuţe de cafea într-o singură zonă, să nu creezi un decor aglomerat şi neplăcut.

 

În funcţie de stilul mobilierului din cameră şi de culorile alese pentru decorarea zonei respective, modelele măsuţelor de cafea, asemeni modelelor de fotolii, sunt infinite: şi ele, precum fotoliile, pot fi vintage, contemporane, lucrate manual sau personalizate şi, deci, poate exista o infinitate de măsuţe de cafea unice.

 

O măsuţă vintage

 

O măsuţă vintage va avea întotdeauna un efect plăcut, aceasta ajutând la crearea unei atmosfere calde, calme, relaxate, confortabile. În acelaşi timp, măsuţele vintage de cafea sunt formidabile, căci au modele care nu se mai fabrică, pot fi recondiţionate sau transformate într-un cu totul alt obiect, la un moment dat.

 

Sau o măsuţă lucrată manual

 

Măsuţele handmade de cafea vor fi întotdeauna unicat şi partea cea mai bună este că pot fi create din orice: din paleţi, din sticle, din ferestre vechi, din uşi vechi, din raftul unui dulap. Apoi, le poţi colora şi orna după bunul plac, aşa încât să se potrivească la perfecţie spaţiului unde sunt aşezate.

 

E drept, o măsuţă de cafea lucrată manual se poate să ceară ceva mai multă muncă decât o piesă de mobilier cumpărată de-a gata, dar şi mulţumirile vor fi pe măsură.

 

Sau o măsuţă "furată" din natură

 

Mergi în pădure în vizită şi, dacă găseşti un buştean căzut sau un trunchi căzut cu totul, atunci poţi să îl iei acasă, îl finisezi niţel, îl cureţi şi îl tratezi cât să nu aduci odată cu el şi dăunători microscopici, dar malefici, şi, într-un final, îl poţi folosi ca măsuţă de cafea. Modelul va diferi în funcţie de ceea ce găseşti în natură. Atenţie! Nu tăia niciun copac numai pentru a-ţi face o măsuţă din el!

 

Sau o măsuţă modernă, eventual, cu dublă utilizare

 

Nici măsuţele de cafea în stil contemporan nu sunt de refuzat: ele pot fi foarte elegante sau foarte simple, în funcţie de producător sau în funcţie de comandă. Vizitează şi magazinele clasice, dar şi pe cele online pentru a-ţi alege măsuţa de cafea ideală.

 

Sursa foto: houzz.com