Prognoza pentru 2016 – preturile locuintelor din Romania vor creste

20-12-2015 / Blog rezidential

Prognoza pentru 2016 – preturile locuintelor din Romania vor cresteExperţii din piaţa imobiliară susţin că anul 2016 va fi marcat de o creştere a preţurilor locuinţelor din România, cât şi segmentul rezidenţial în sine. Chiar dacă plafonul pentru Prima Casă a fost redus la 1,5 miliarde lei, iar legea dării în plată ar putea să fie aprobată, aceste impedimente nu vor putea opri ascensiunea segmentului rezidenţial.

 

Conform arenaconstruct.ro, experţii din piaţa imobiliară românească prevăd un an 2016 foarte bun pentru piaţa rezidenţială din ţară. Cu toate că plafonul pentru programul Prima Casă a fost redus de la 2,8 miliarde lei la 1,5 miliarde lei, iar legea dării în plată este posibil să fie adoptată, preţurile locuinţelor din România vor creşte, la fel ca întreaga piaţă.

 

Argumentul principal pentru care legea dării în plată nu ar afecta foarte mult debitorii este pentru că românii au mentalitate de proprietari. De altfel, România este ţara cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe din întreaga Europa şi este foarte greu de crezut că lucrurile s-ar putea schimba.

 

TVA-ul de 5% se aplică pentru locuinţele de până la 100.000 euro

 

Creşterea plafonului de preţ pentru locuinţele care se încadrează la TVA-ul de 5%, până la 100.000 euro, va contribui la un avans al pretenţiilor proprietarilor pentru imobile.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.