Bancile vor trebui sa permita clientilor sa-si converteasca creditele in lei!

12-01-2014 / Blog credite imobiliare

Bancile vor trebui sa permita clientilor sa-si converteasca creditele in lei!Potrivit unei noi directive votate de Parlamentul European, băncile din UE vor trebuie să accepte cererile clienţilor care vor să-şi convertească creditele din valută în lei. Directiva este obligatorie şi reglementările ei vor necesita să fie transpuse în legislaţia locală.

 

Într-o perioada de maximum 2 ani, băncile din România vor trebui să se supună prevederilor unei directive votate de Parlamentul UE, care stipulează că tuturor clienţilor care vor li se va converti creditele din valută în lei. Pe lângă acest aspect, şi dobânzile împrumuturilor vor fi renegociate, în favoarea debitorilor. Important de ştiut este că aceste conversii ale creditelor se vor face la cursul de schimb din ziua depunerii cererilor.

 

Astfel, noua directivă europeană avantajează clienţii bancari, pentru că aceştia scapă de riscul valutar şi beneficiază de dobânzi negociate în avantajul lor.

 

La ora actuală, în ţara noastră instituţiile financiare oferă posibilitatea populaţiei de a face o conversie a împrumuturilor, însă acestea îşi rezervă libertatea de a acceptă sau nu cererea debitorilor, în funcţie de beneficiile pe care le au de pe urma schimbării monezii în care se acordă împrumutul.

 

Creditele în lei au ajuns să fie mai avantajoase decât cele în euro, ca urmare a reducerilor dobânzii de politică monetară efectuate de Banca Naţională a României, dar şi după ce indicatorul ROBOR a 3 luni a ajuns la 2%, faţă de 6%, la cât se situa la începutul lui 2012.

 

Sursa foto: imprumuturibani.info

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.