TIOR

BNR surprinde din nou: vezi cum este incurajata creditarea!

BNR surprinde din nou: vezi cum este incurajata creditarea!Măsurile luate miercuri, 8 ianuarie 2014, de către Banca Naţională a României au luat prin surprindere pe toată lumea. Pe lângă reducerea dobânzii de politică monetară cu un sfert de procent (până la 3,75%), BNR a decis şi scăderea rezervelor minime în lei şi valută, eliberând pe piaţă 3,5 miliarde de lei şi 400 de milioane de euro, bani care vor putea fi folosiţi de către bănci pentru a acorda credite!

 

Diminuarea ratei rezervelor minime în lei cu 3% (de la 15% la 12%) şi a ratei rezervelor minime în valută cu 2% (de la 20% la 18%) este una dintre cele mai neaşteptate măsuri de stimulare a creditării pe care Banca Naţională a României a luat-o în ultimii trei ani. Astfel, băncile din România vor avea la dispoziţie lichidităţi de 3,5 miliarde de lei şi 400 de milioane de euro pentru a acorda împrumuturi populaţiei. Mai mult decât atât, analiştii de la cea mai mare bancă din România după numărul de active, BCR, anticipează că rezervele minime vor fi reduse până la 8%, de-a lungul anului în curs.

 

De asemenea, BNR a scăzut din nou, pentru a patra oară în ultimele 7 luni, dobânda de politică monetară, până la 3,75%. Potrivit analiştilor de la BCR, ne putem aştepta că aceasta să fie redusă din nou, în februarie 2014, până la 3,5%!

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI