Arhitectura unui complex rezidential

01-06-2014 / Blog arhitectura

Astăzi vom vorbi tot despre constructorii Bucureşteni şi ce ne mai pregătesc. Având în vedere că s-a terminat sezonul de târguri şi expoziţii, şi că până la toamnă nu putem vedea decât separat ce s-a mai construit, şi nu totul laolaltă, este foarte important cum reuşesc dezvoltatorii să îşi promoveze proiectele.

 

Arhitectura unui complex rezidential

 

Am discutat puţin cu constructorii unui cartier rezidenţial verde şi aerisit din zona de sud a Capitalei. Am fost pentru o prezentare personală, pentru câteva lucrări grafice la locaţie şi atunci am profitat de timp pentru a “inspecta” zona pe îndelete. Ca în orice complex rezidenţial modern, clădirile sunt armonioase, locurile de joacă foarte curate şi colorate. Probabil în câţiva ani şi copacii plantaţi- nu puţini, vor face multă umbră în zonă.

 

Intrând în blocurile de apartamente construite, din nou surpriză! Sunt apartamente de 2 şi 3 camere, cu o suprafaţă medie, aşa că mă aşteptăm să fie mai întunecoase, însă ele sunt foarte aerisite şi luminoase. Finisajele sunt de culori neutre şi telurice, iar pereţii, albi.

 

Intrând şi mai mult în detalii, blocul are tot ce-i trebuie unei construcţii durabile, potrivite pentru anii 2014. Beneficiază de facilităţile moderne, astfel încât, şi în acest caz discutăm despre “mă mut cu valiza şi atât”.

 

Arhitectura este modernă, puţin spre cubism dacă mă gândesc, iar marele plus constă în felul cum au împărţit apartamentele, astfel încât ele să îşi păstreze luminozitatea maximă. Cele de la parter au o mică grădină, iar restul apartamentelor de la nivelele superioare prezintă un balcon generos, gândit astfel încât extremităţile sale să poată servi că spaţiu de depozitare, ramanad încă loc pentru tot ce ai dori să-ţi amplasezi într-o terasă. Bucătăriile sunt open space (cum sunt la multe locuinţe de azi), fac parte comună cu holurile şi livingul, păstrând ideea de spaţialitate generoasă, deşi discutăm de apartamente de circaa 60 mp.

 

Discutând puţin despre calitatea construcţiei în sine chiar cu cei care au făcut posibilă existenţa complexului, răspunsul pe care l-am primit a fost şi cel pe care îl aşteptăm: “aceste apartamente sunt construite durabil şi cu responsabilitate. Au teste de rezistenţă impecabile, nu am făcut rabat la calitate nici pentru un cui”. Şi totuşi, ele păstrează un preţ accesibil, tot constructorul spundand că viziunea este de a moderniza şi avansa noi proiecte cât de curând.

 

De altfel, în întreaga zonă de Sud a Bucureştiului (cum ar fi cartierele de blocuri noi din Berceni şi Rahova) există multe proiecte de acest fel, accesibile publicului larg.

 

Arch. viz Bianca Neagu

 

E-mail: bianca.neagu@premiumrush.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.