Gata cu busitul usilor! La moda sunt usile pivotante

02-12-2015 / Blog amenajari locuinte

Alegerea unei uși de mari dimensiuni în loc de una dublă, monotonă și comună este de actualitate. Deschidere maximă, ocupare minimă de spațiu. Acesta este rolul ușii pivotante, o soluție excelentă de pus în aplicare.


Tradițional versus contemporan


Ușile pivotante s-au născut dintr-o idee decorativă contemporană, fiindu-i alăturată evoluția în materie de tehnologie. Astfel, a fost obținută o gamă variată, ce uimește prin design și utilititate. O ușă-pivot supradimensională deschide numeroase oportunități de amenajare atât a spațiului exterior, cât și a spațiului interior.


Ușa tradițională deține o balama fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă. În schimb, ușa pivotantă beneficiază de balama în partea de sus și de jos a cadrului ce permite o rotire stânga dreapta a ușii.


Utilitate și materiale


Proiectele rezidențiale se pot bucura de utilitatea ușilor pivotante în cazul deschiderilor către terase, a ușilor din față sau a ușilor de interior cum ar fi cele de birou. Materialele din care acestea sunt concepute presupun o rezistență ridicată la nivel termic, dar și în ceea ce privește deteriorarea. Cadrul ușii poate fi din cupru, placat cu inox, din fibră de carbon sau din materiale ce imită lemnul. Geamurile pot varia de la grosime până la aspectul sticlei.


Din punct de vedere tehnic


Construirea ușilor cu pivot a evoluat către personalizarea în funcție de nevoi și preferințe. Aspectele tehnice țin acum cont de cum ar trebui să funcționeze ușa atunci când se deschide sau închide cu accent pe modalitatea de etanșare și blocare. De asemenea, designul este una dintre caracteristicile aflate în permanentă perfecționare. Nici nu mai este necesară o sigilare de tipul ușă-mătură pentru pragul de jos al ușii.


Schimbare pentru intrare


Incearcă un design unic pentru ușa de la intrare. Din lemn, decorată cu sticlă și prevăzută cu sistem de pivotare. Un design personalizat, alături de faptul că pivotează oferă tuturor celor care trec pragul o experiență plăcută. În ciuda dimensiunilor mai mari decât în cazul unei uși standard, aceasta pare că face parte din designul peretelui și nicidecum că ar fi vorba de un element arhitectural separat.


Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.