TIOR

Despre usa de la intrare

Pentru uşa de la intrare trebuie să alegi o culoare care să îţi placă, una care să se potrivească şi celorlalte elemente de decor şi care să fie plăcută şi pentru vizitatori. De asemenea, trebuie să ştii că impresia pe care o va lăsa asupra privitorilor uşa de la intrare se va extinde, cel mai probabil, şi asupra întregii locuinţe şi a locuitorilor săi. Nu vei dori o uşă opulentă, pentru a nu atrage invidia, dar vei dori o uşă practică şi rezistentă.

 

În plus, va trebui să ţii cont şi de rolul propriu-zis al uşii unei locuinţe: siguranţă şi încredere în propria intimitate şi stabilitate. Ce va trebui să iei în considerare când alegi uşa pentru locuinţa?

 

Materialul

 

Uşile de la intrare au diferite dimensiuni şi pot fi construite din diferite materiale. Acestea vor fi adaptate modelului locuinţei şi materialelor de construcţie. De exemplu, nu poţi pune o uşă metalică unei case din lemn, pentru că nu arată bine. În schimb, o uşă din lemn, cu sau fără vitralii, se potriveşte şi unei case din cărămizi (sau al cărei exterior este placat cu cărămizi), şi unei case clasice, al cărei exterior este zugrăvit.

 

Aşadar, în funcţie de aspectul locuinţei tale şi de mediul în care aceasta este construită (o uşă cu vitralii nu poate fi aleasă atunci când locuieşti la bloc, iar într-un cartier sărăcăcios ar fi un gest arogant), vei alege materialul potrivit pentru uşa de la intrare: aluminiu, fier, fibră de sticlă sau lemn.

 

Culoarea

 

Culoarea uşii de la intrare ar trebui să fie complementară şi contrastantă cu nuanţa pereţilor exteriori ai casei, spun specialiştii. Totuşi, dacă îţi doreşti un aspect convenţional pentru locuinţa ta, şi culoarea uşii va fi una care să se încadreze în paleta cromatică pe care locuinţa ta (sau scara blocului) o are deja.

 

Eficienţa energetică

 

În funcţie de zona unde locuieşti şi de clima din acea zonă, vei alege o uşă eficienţă din punct de vedere energetic. Acest lucru presupune menţinerea unei temperaturi relativ constante în interiorul casei tale. De asemenea, trebuie să fie o uşă eficientă energetic în sensul în care va rezista factorilor climei (umiditate, vânt, presiune, salinitatea vaporilor apei din aer etc).

 

Arhitectura

 

Bineînţeles că uşa de la intrare trebuie aleasă în funcţie de arhitectura locuinţei – forma şi dimensiunile uşii vor depinde direct de acest lucru. De asemenea, în funcţie de arhitectura casei vei şti şi dacă vei putea avea diferite ornamente pe uşă (dacă va fi lucrată dintr-un singur material sau din mai multe, dacă va avea inserţii din alte materiale sau din sticlă şi aşa mai departe) şi dacă vei putea alege o culoare trăznită sau va trebui să te încadrezi în nişte norme ale stilului arhitectural al casei.

 

Poţi găsi aici mai multe sugestii pentru uşile de la intrare. 

 

Sursa foto: urbanhomez.com, houzz.com, yaledoor.co.uk, dhomie.com 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI