Proiect: Avans zero pentru Prima Casa, cu anumite conditii

10-11-2016 / Blog prima casa

Proiect: Avans zero pentru Prima Casa, cu anumite conditiiSăptămâna trecută, Ministrul Finațelor Anca Dragu declara faptul că programul Prima Casă va mai dura încă 5 ani. În cadrul dezbaterii privind proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei Naţionale a Locuirii, Vasile Dîncu - ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunțat că se dorește îmbunătățirea programului, astfel încât unele familii tinere ar putea avea acces la creditele Prima Casă fără a plăti un avans.

”În ceea ce priveşte programul Prima Casă, el va continua. Sperăm, după negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finanţe, să avem un buget începând de anul viitor de câteva ori mai mare, pentru că este cu adevărat un program de succes din ultimii ani şi a reuşit să performeze foarte bine din toţi indicatorii. (...) Poate este necesar să ne gândim un pic la condiţii, să facem nişte condiţii de acordare a avansului, de exemplu, care să fie în corelaţie cu veniturile pe care le au familiile tinere. Pentru multe familii tinere, 15% din valoarea unei locuinţe este poate prea mult, este şi greu de obţinut un credit. Aşa încât ne gândim la facilitarea acestor credite legate de 'Prima Casă'', a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

Cum va fi acordat un posibil avans de 0%? Vasile Dîncu a răspuns:

”Chiar şi 5% pentru unele familii, care nu pot obţine un credit, este foarte mare. În funcţie de situaţie, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces şi fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru”, a menționat vicepremierul.

Strategia Naţională a Locuirii se află încă în dezbatere publică, iar ulterior se vor decide schimbările legislative necesare.

De la începutul programului guvernamental în 2009 și până la sfârșitul lunii iulie 2016, aproximativ 200.000 de români și-au luat locuințe prin programul Prima Casă. Valoarea totală a garanțiilor acordate de stat este de aproape 16.7 miliarde de lei.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.