Mobilier din paleti – reciclare si pragmatism

19-01-2014 / Blog amenajari locuinte

Am tot discutat despre mobilier și decorațiuni fabricate din materiale reciclate. Este un prim pas foarte important pentru conservarea mediului în care trăim. Tu la câte piese de mobilier realizate din paleți reciclați te poți gândi? Noi am realizat o scurtă listă pentru tine.

 

Bar din paleți

 

Păstrezi paleții cu totul și îți construiești cu ei un soi de cazemată. Totuși, aici va trebui să depozitezi sticle, pahare și alte accesorii necesare servirii diferitelor băuturi. Poți încerca să vopsești fiecare șipcă într-o altă culoare sau să scrii diferite mesaje pe fiecare placă de lemn. O altă recomandare ar fi să folosești un alt material pentru suprafața de lucru și, mai ales, nu uita să finisezi totul: nu lăsa cuie ieșite sau suprafețe neșlefuite în care te poți accidenta.

 

Tăblie pentru pat... din paleți

 

Poate unul dintre cele mai simple proiecte: construiește-ți o tăblie pentru pat din mai mulți paleți sau unul foarte mare. Curăță-l bine, apoi personalizează-l cum îți dorești: cu autocolant, cu vopsea, cu lac transparent, cu abțibilduri, cu mesaje scrise pe el sau cu diferite ornamente agățate.

 

Măsuță de cafea... din paleți

 

Măsuțele de cafea sunt și ele destul de ușor de realizat din diferite materiale reciclate: din foste ferestre, din paleți, din porți din fier și așa mai departe. Avantajul unei măsuțe realizate din paleți este spațiul care rămâne în interiorul acesteia și care poate fi folosit pentru depozitarea telecomenzilor, a revistelor sau a altor obiecte mărunte. Este recomandat să așezi peste paleți o bucată de geam, astfel încât să nu se păteze lemnul în timp.

 

Canapea... din paleți

 

Cum să o construiești? În primul rând, va trebui să ai mai multe materiale decât la proiectele de până acum. În al doilea rând, va trebui să faci mai multe probe până la rezultatul final. Pașii principali sunt, totuși, destul de ușori: așezi paleții unul lângă altul pentru a stabili forma și dimensiunile canapelei, apoi îi fixezi în poziția potrivită, le atașezi rotițe dedesupt, apoi așezi salteaua peste ei. Pentru un aspect mai plăcut, folosește o cuvertură sau o husă și câteva pernuțe decorative.

 

Bibliotecă... din paleți

 

Primii doi pași vor fi aceiași ca în cazul construirii unei biblioteci: alătură paleții pentru a determina forma și dimensiunile bibliotecii. Fixează-i după ce ai stabilit acești parametri. Folosește de barele perpendiculare pentru a oferi mai multă stabilitate cărților.

 

Șezlong... din paleți

 

Doi paleți micuți așezați într-un unghi obtuz, fixați la mijloc. Următorul lucru de făcut este asigurarea stabilității noii piese de mobilier, iar apoi cosmetizarea, care se poate face prin vopsire sau prin tapițare.

 

Diferite tipuri de suporturi... din paleți

 

În funcție de produsele pe care dorești să le așezi pe viitorul suport, vei alege o formă. Noi am ales două poze ca sugestii: suport pentru sticle sau borcane de condimente și suport pentru tigăi. În funcție de spațiul disponibil, de preocupările tale și de preferințe, până la urmă, vei alege tipul de suport potrivit.

 

Provoacă-ți creativitatea!

 

Provocarea supremă este: construiește-ți o casă din paleți! Se poate, alții au făcut-o!

 

Sursa foto: giesendesign.com, practicalenrichment.wordpress.com, lushome.com, goodshomedesign.com, inhabitat.com, kertoon.com, palletfurnitureplans.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.