Din trecut in prezent - 4 tipuri de canapele

17-10-2015 / Blog amenajari living

Amenajarea livingului devine mai ușoară dacă începi cu alegerea elementelor centrale. În acest articol ne vom referi la o gamă variată de canapele, piese de mobilier ce pot aduce transformări vizuale inedite în locuința ta. Am ales 4 stiluri încă „la modă” din multitudinea de canapele existente pe piața amenajărilor interioare.


1. Canapeaua Chesterfield


Preluând modelul unei canapele din secolul al XVIII-lea, putem oferi livingului nostru un simbol al rafinamentului nobil. Este vorba despre canapeaua Chesterfield, recunoscută pentru confortul sporit. Acest model este diferit datorită aspectului care nu și-a pierdut farmecul. Piele cu efect matlasat, detalii metalice. Lipsa pernelor, de data aceasta, este un atu.


2. Canapeaua Cabriole


Trendurile în materie de home design ne surprind mereu. Moda se întoarce și devine din ce în ce mai apreciată. Astfel s-a întâmplat și cu modelele de canapele râvnite în perioada secolului al XVIII-lea. Canapeaua Cabriole este una dintre acestea. A rămas în istorie pentru designul atractiv, porțiunea superioară curbată spre exterior, iar cea inferioară sprijinită pe picioare din lemn sculptat. Farmecul constă și în prelungirea decorațiunii din lemn către spătarul canapelei.


3. Canapeaua Camelback


În același ton de arcuire a spătarului, canapeaua londoneză Camelback aduce, totuși, câteva modificări. Spatele prezintă arcuiri atât în zona de mijloc, cât și în extremități. Lemnul se regăsește doar pentru evidențierea contactului fin cu solul. Accentul cade pe tapițerie: culoare și cromatică. De obicei, nu este necesară decorarea cu perne, însă rămâne la alegerea decoratorului dacă le va adăuga sau nu pentru un plus de culoare.


4. Canapeaua Lawson


Ușor de recunoscut în ziua de azi, canapeaua Lawson a fost inițial comandată pentru un plus de confort. Cele trei perne de pe spatele canapelei sunt nelipsite. Un alt aspect diferențiator îl reprezintă brațele care se află la un nivel mai jos decât spătarul canapelei. În funcție de preferințe, acest model de canapea se poate decora cu diferite finisaje din metal sau lemn.


Tu ce canapea ai alege pentru livingul tău?


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.