Paturi rabatabile – de ce si cum?

13-05-2014 / Blog amenajari dormitoare

Paturile rabatabile au pătruns de curând şi la noi, dar nu sunt încă foarte răspândite. De aceea, dedicăm acest articol paturilor rabatabile. Deşi sunt recomandate pentru spaţiile înguste, paturile rabatabile se pot dovedi utile în orice spaţiu.

 

Dulap, tablou sau pat? Da.

 

Paturile rabatabile sunt... paturi, atunci când sunt rabatate. Dar, atunci când le ridici, se pot transforma în orice: în dulapuri, într-un super tablou sau chiar într-o canapea.

 

Tabloul are această dimensiune estetică, dar, dacă eşti o persoană practică, s-ar putea să preferi un pat care, când este strâns, se transformă în canapea sau în dulap – va trebui, totuşi, să ai grijă să nu se deschidă rafturile când laşi patul şi, de asemenea, să fie foarte bine fixat patul când este ridicat – nu ai vrea să se prăbuşească, cu toată greutatea sa, peste tine sau peste cineva drag şi să vă accidenteze.

 

Precum poţi vedea şi în imaginile pe care ţi le-am pregătit, paturile rabatabile sunt recomandate nu numai pentru spaţiile înguste, ci şi în camera copiilor şi în living. Astfel, camera copiilor nu va îndemna la leneveală în timpul zilei (când este patul strâns), iar livingul va putea oricând să fie transformat în cameră de oaspeţi.

 

Unde aşezi patul rabatabil?

 

Aşa cum am notat şi mai sus, practic, un pat rabatabil poate fi aşezat în absolut orice încăpere din locuinţa ta, cu singura condiţie de a se încadra ca dimensiuni atunci când este desfăcut. Acest lucru este realizabil mulţumită celeilalte funcţii a patului: un tablou mare şi frumos poate fi inclus şi în birou, şi în bucătărie, şi în living.

 

De asemenea, o piesă de mobilier care este, de obicei, canapea (chiar dacă este una micuţă), dar se poate transforma în numai câteva secunde într-un pat se poate dovedi foarte utilă când ai oaspeţi sau într-o seară de jocuri de societate organizată la tine acasă.

 

De ce să alegi un pat rabatabil oricum?

 

De ce pat rabatabil şi nu o simplă canapea? Sau de ce nu un pat normal? Primul argument pozitiv care vine în minte este economisirea spaţiului: uite patul, nu e patul – poate fi oricât de lat sau de lung, iar într-un singur moment se confundă cu peretele. Este ideal pentru camerele cu dublă utilitate: dormitor şi dining, dormitor şi birou de lucru etc. 

 

Al doilea argument care este în favoarea unui pat rabatabil este faptul că poţi face curat mult mai uşor. Nu mai ai nevoie de un mop cu o coadă specială, nu trebuie să te chinui ca prin tranşee ca să ajungi în colţul acela îndepărtat al camerei: ridici patul, dai cu aspiratorul, dai cu mopul şi ai terminat problema.

 

În plus... probabil că ţi se întâmplă şi ţie să găseşti sub pat lucruri de care uitasei că le ai – acest lucru nu se va mai întâmpla dacă ai avea un pat rabatabil. Nici pisica nu mai are unde să se ascundă şi va fi, astfel, obligată să socializeze. Vezi? Numai avantaje.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.