Toamna nu-i ca primavara: apartamentele de 2 camere redevin principala atractie!

18-10-2014 / Blog rezidential

Toamna nu-i ca primavara: apartamentele de 2 camere redevin principala atractie!Preferinţele românilor care caută să cumpere apartamente toamna diferă radical faţă de preferinţele acestora din primăvară. Apartamentele de 2 camere au redevenit cele mai căutate tipuri de locuinţe.

 

Aproape jumătate dintre participanţii la valul 4 al sondajului ImoResearch realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, la un târg imobiliar din septembrie 2014, au afirmat că doresc să cumpere un apartament de 2 camere. Comparativ cu luna mai, procentul este cu 12% mai ridicat, suficient pentru că apartamentele de 2 camere să fie în topul preferinţelor românilor.

 

Pe locul 2 sunt apartamentele de 3 camere, care au încetat să mai reprezinte principala atracţie pentru români. Doar 34% dintre opţiuni s-au îndreptat către aceste locuinţe, faţă de 49%, în cazul apartamentelor de 2 camere.

 

Casele rămân în continuare alegerile unui număr important de români, chiar dacă, faţă de luna mai, mai puţine persoane au declarat că doresc o astfel de locuinţă. 20% dintre opţiuni au fost către case.

 

Garsonierele şi apartamentele de 4 sau mai multe camere au strâns doar 16% din voturile celor intervievaţi, procent asemănător cu rezultatele studiului ImoResearch din luna mai.

 

Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la un târg imobilar din luna septembrie 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul târg imobiliar de profil.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.