Bancile se vor putea bizui pe programul Prima Casa si in 2016!

05-12-2015 / Blog prima casa

Bancile se vor putea bizui pe programul Prima Casa si in 2016!Ministerul Finanţelor a dat până la urmă vestea pe care o aşteptau toate băncile şi mulţi români – programul Prima Casă va continua şi în 2016!


După o perioadă foarte agitată, în care chiar s-a pus problema renunţării la programul Prima Casă, Ministerul Finanţelor a decis că este oportună continuarea acestuia. Am aflat şi care va fi bugetul pentru anul viitor: 1,5 miliarde lei. De asemenea, a fost suplimentat şi bugetul pentru restul acestui an. 200 milioane lei este suma disponibilă pentru bănci până la finalul lui 2015.


Ministerul Finanţelor a hotărât şi să reducă dobânda pentru programul Prima Casă. Astfel, marja de dobânda a fost scăzută cu 0,5%, aşa că ratele lunare ale clienţilor programului se vor calcula în funcţie de indicatorul Robor + 2%.


Programul Prima Casă a fost modificat semnificativ în 2015. Printre schimbări menţionăm posibilitatea de a închiria sau vinde locuinţe cumpărate prin Prima Casă înainte de expirarea termenului legal de 5 ani şi posibilitatea achiziţiei unui nou imobil cu ajutorul Programului prima Casă.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.