”Taxa de solidaritate” revine!

19-10-2017 / Blog imobiliar

”Taxa de solidaritate” revine!Angajatorii vor fi cei care vor plăti ”o taxă de solidaritatea” de 2%, a anunțat miercuri seară, ministrul finanțelor Publice, Ionuț Mișa, la un post de televiziune. 

Ministrul a declarat că ar fi vorba despre o directivă europeană.

"Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului (...) Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii", a punctat Ionuț Mişa.

Mai mult decât atât, impozitul pe venit va fi de 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii sub 2.000 de lei.

"Scăderea de la 16% la 10% va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile”, a declarat Mișa.

Tot ieri, liderii coaliției PSD-ALDE au decis să amâne intrarea în vigoare a ”Legii pensiilor” pentru anul viitor, care trebuia adoptată deja în luna octombrie. Aceștia au promis că punctul de pensie va creşte de la o mie de lei, cât este în prezent, la 1.100 lei, dar de la 1 iulie 2018.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.