TIOR

Studiu Darian – romanii vor sa cumpere apartamente noi

Studiu Darian – romanii vor sa cumpere apartamente noiCompania de evaluare Darian a realizat un studiu al pieţei imobiliare din România din ultimii ani. Conform acestuia, românii sunt dispuşi să cumpere mai multe apartamente noi, datorită preţurilor chiar mai accesibile decât cele ale locuinţelor din blocuri vechi şi datorită locurilor de parcare, ce se oferă gratuit în ansamblurile rezidenţiale.

 

 

Stabilitatea preţurilor apartamentelor noi din ţară (în ultima jumătate de an nu au avut loc fluctuaţii importante) i-a convins pe români să se orienteze către aceste tipuri de locuinţe, în faţa celor din blocurile vechi. Preţurile locuinţelor noi s-au redus cu 32% din anul 2008 şi până acum, însă în ultimul an variaţiile au fost nesemnificative, astfel că la sfârşitul anului trecut apartamentele aveau costuri medii de circa 776 euro/mp, la nivel naţional.

 

Pe segmentul apartamentelor vechi, de la începutul crizei imobiliare, în anul 2008, locuinţele s-au ieftinit cu 40%, iar în ultimul an preţurile au scăzut cu doar 1%, potrivit Darian.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI