IKEA are unda verde de la Primaria Capitalei pentru constructia noului magazin

17-01-2017 / Blog imobiliar

ikea primaria capitaleiIKEA a primit aprobarea din partea Primăriei Capitalei privind Planul Urbanistic Zonal, pentru al doilea magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57. Acesta va fi construit pe piloni și va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați. Investiția totală se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro. Vor fi disponibile peste 300 de locuri de muncă.

„Mulțumim Primăriei Generale a Capitalei pentru o bună colaborare. Echipa Primăriei a dat dovadă de profesionalism și s-a implicat într-un dialog funcțional și benefic de ambele părți în timpul procesului de aprobare al PUZ. Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018.” a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

Compania suedeză va folosi 100% energie regenerabilă în noul magzin IKEA din estul Capitalei. În plus, vor fi construite și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Primul și singurul magazin deschis de grupul suedez în România inaugurat în anul 2007, se află în zona comercială Băneasa.

IKEA mai are în plan să deschidă alte 3 magazine în România.

„Mai sunt trei oraşe pe care le examinăm, Timişoara, Braşov şi Cluj, unde suntem în căutare de terenuri pentru clădire, magazine care ar urma să fie finalizate pană în  2021. Suntem în faza de explorare”, a declarat Stefan Vanoverbeke anul trecut.

Reprezentații IKEA spun că 2016 a fost cel mai bun an din istoria magazinului, cu o creștere de 21,5% a vânzărilor. A fost cea mai bună creștere la nivel global.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.