Cum arata un buncar de lux, construit in anii '70 in S.U.A

26-11-2013 / Blog imobiliar

Cum arata un buncar de lux, construit in anii '70 in S.U.ADe-a lungul anilor '70 si '80, în Statele Unite au fost construite peste 200.000 de adăposturi antiatomice. Era perioada în care Războiul Rece era în plină desfășurare, iar americanii au dorit să se asigure că vor supraviețui unui eventual atac. Business Insider a făcut radiografia unui astfel de buncăr, realizat în anul 1978.

 

În subteranul unei case americane obișnuite, din Las Vegas, Girard B. Henderson a construit, în urmă cu 35 de ani un buncăr de lux, menit să adăpostească locatarii în eventualitatea unui atac atomic. Aici a fost amenajată o adevărată locuință modernă, dotată cu piscină, curte cu gazon, mini-pistă de golf, șemineu, bucătărie echipată cu mașină de spălat vase și mașină de spălat rufe și baie cu cadă cu jacuzzi.

 

Pentru ca locatarii să nu uite cum arată lumea de afară, în buncăr a fost amenajat și un perete, ce ilustrează la 360 de grade, natura, cu toate frumusețile sale.

 

În luna septembrie 2013 casa (inclusiv buncărul de lux) a fost scoasă la vânzare la prețul de 1,6 milioane de euro.

 

Compania Underground World Home, a lui Girard Henderson, era specializată pe construirea de buncăre antiatomice.

 

Sursa foto: gizmodo.in

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.