Tara unde creditele in franci elvetieni vor fi convertite in euro

13-09-2015 / Blog credite imobiliare

Tara unde creditele in franci elvetieni vor fi convertite in euroÎn Croaţia, Guvernul a luat decizia de a modifică legea creditelor de consum, acestea urmând să fie convertite din franci elveţieni în euro. Desigur, doar creditele denominate for beneficia de această măsură.


De la 30 septembrie 2015, creditele de consum în franci elveţieni ar putea să fie convertite în euro. Conversia se va face, cu siguranţă, la cursul istoric (adică la cursul din momentul semnării contractului de credit). Guvernul croat a mai menţionat că băncile vor fi nevoite să achite costurile aferente operaţiunile, lucru care a stârnit un răspuns dur din partea acestora, care vor începe procese dacă lucrurile vor rămâne aşa.


Cei mai mulţi din cei 60.000 de croaţi cu credite în franci elveţieni luate în urmă cu 10 ani sau chiar mai mult, în momentul în care aceste împrumuturi erau foarte ieftine. Acum însă, după un început de an în care creditele în franci elveţieni s-au scumpit brusc, în întreagă Europa s-a pus problema conversiei acestora.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.