Studiu BCR Banca pentru Locuinte – ce tipuri de credite prefera romanii

11-09-2013 / Blog credite imobiliare

Studiu BCR Banca pentru Locuinte – ce tipuri de credite prefera romaniiConform unui studiu realizat de către BCR Banca pentru Locuințe, aproximativ o treime dintre creditele preferate de către români sunt cele pentru achiziția de locuințe. Peste 55% dintre împrumuturi au ca scop modernizarea sau extinderea caselor sau apartamentelor, iar restul sunt dedicate construirii de noi imobile, cumpărării de teren sau plății avansului la creditele ipotecare.

 

 

Sondajul întreprins de către BCR Banca pentru Locuințe a fost realizat pe un eșantion de 662 de clienți ai băncii. Marja de eroare a fost de plus/minus 3,8%.

 

Ce categorii de clienți au cea mai mare nevoie de credite?

 

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 si 34 de ani au cea mai mare nevoie de credite imediate. Peste 19% dintre aceștia au declarat acest lucru, în comparație cu media de 15% a celorlalte categorii de clienți.

 

Majoritatea persoanelor care solicită un credit la BCR Banca pentru Locuințe sunt necasatorite și au studii superioare. O treime dintre acestea au în plan să continue să economisească după încheierea contractului de creditare.

 

BCR Banca pentru Locuințe, în creștere susținută în 2013

 

În primele șase luni din 2013, mai multi clienți s-au arătat interesați de credite de la BCR Banca pentru Locuințe. În procente, creșterea a fost de peste 6%. În total, au fost luate 1.200 de credite, valorând 80 de milioane de lei. De asemenea, și portofoliul de clienți s-a mărit cu 15% de la sfârșitul lui 2012, ajungând la 314.000.

 

Creditele intermediare și anticipate în lei, garantate cu ipotecă beneficiază de o dobânda de 6,25% pe an, pe durata împrumutului (oferta este valabilă până la sfârșitul lunii octombrie 2013). Perioada de rambursare este de maximum patru ani.

 

BCR Banca pentru Locuințe apartine BCR în proporție de 80%, restul fiind controlat de către Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.