Inca o banca importanta suspectata de frauda: Goldman Sachs

11-11-2013 / Blog credite imobiliare

Inca o banca importanta suspectata de frauda: Goldman SachsBanca de investiţii Goldman Sachs, care se numără printre cele mai importante instituţii de profil din lume, se află în vizorul autorităţilor americane, din cauza unei posibile manipulări a cursurilor de schimb valutar. Informaţia a fost oferită de către Bloomberg.

 

Autorităţile americane se află în curs de analiză a activităţilor de comunicaţii şi de trading pentru ratele de schimb valutar ale băncii Goldman Sachs. Oficialii băncii au declarat că vor coopera pentru soluţionarea problemelor.

 

Pe lângă instituţia Goldman Sachs, alte opt bănci au anunţat că sunt anchetate pentru probleme similare. Printre acestea se află şi Citigroup, Barclays sau JPMorgan Chase, care au suspendat activitatea sau au trimis în concediu o mare parte dintre traderi. Cu toate acestea, nicio persoană nu a fost acuzată, în mod oficial.

 

Autorităţile americane mai cercetează şi unele deficienţe ale sistemului bancar, prin care băncile mai sus numite au reuşit să tranzacționeze şi să deţină materii prime (petrol, cărbune, metale). Se pare că băncile s-au folosit de unele portiţe legislative, legale, pentru a realiza aceste lucruri.

 

Conform Bloomberg, în luna iunie 2013 mai mulţi dealeri valutari au efectuat tranzacţii proprii înainte de ordinele clienţilor, încercând să manipuleze cursurile de schimb.

 

Sursa foto: salon.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.