TIOR

Dobanzile la depozitele in lei, la un maxim de 4,85% pe an la BRD

Dobanzile la depozitele in lei, la un maxim de 4,85% pe an la BRDBRD a scăzut cu aproape 0,5% dobânzile pentru depozitele în lei pentru firme și populație. Astfel, acestea s-au redus cu până la un maxim de 4,85% pe an. Banca Română pentru Dezvoltare este cea de-a doua bancă din România, după activele deținute.

 

Depozitele cu scadența la un an ale persoanelor fizice vor avea dobânda maximă. Firmele care nu-și scot fondurile de la bancă pentru un an de zile beneficiază de dobânzi de 4,6%. Cea mai mare reducere a acesteia (de aproximativ 0,5%) a fost cea pentru depozitele care au scadență de doar o lună.

 

În altă ordine de idei, Banca Română pentru Dezvoltare a redus la sub 4% bonificațiile la depozitele lunare, atât pentru firme, cât și pentru persoanele fizice. Dacă firmele vor primi 3,5% pentru aceste depozite, persoanele fizice vor fi bonificate cu 3,75% anual. Dobânzile pentru banii depuși pe trei și șase luni s-au redus cu 0,1%, respectiv 0,15%.

 

Dacă BRD reduce dobânzile pentru depozitele în lei, o altă bancă importantă a României, BCR, tocmai a raportat o cotă de piață de 7,6% la creditele ipotecare, în luna aprilie. Creșterea este de aproximativ 3%, în comparație cu aceeași perioadă din 2012.

 

Sursa foto: cronicaromana.ro

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI