Cum sa platesti mai putin la dobanda unui credit?

10-07-2014 / Blog credite imobiliare

Cum sa platesti mai putin la dobanda unui credit?Spuneam într-un articol anterior că numărul clienţilor bancare ce au luat un credit de consum începe să se stabilizeze şi pare chiar să urmeze un trend uşor crescător. Cum putem plăti acum mai puţin la dobânda unui credit?

 

Clienţii cu cont de salariu la banca beneficiază de reduceri de dobânzi chiar mai mari de 0,5%. Practic, economiile românilor pot ajunge şi 300-350 de lei la un credit de nevoi personale. Motivul pentru care bancherii folosesc acest lucru este simplu: aceştia pot controla mai bine rambursarea creditului, adică nivelul de risc se reduce foarte mult.

 

Să luăm un exemplu concret: pentru un credit de consum de 20.000 de lei, pe 5 ani, rata creditului începe de la 420 de lei, în cazul împrumuturilor clienţilor care nu-şi primesc salariul în cont bancar la instituţiile de creditare. Suma de rambursat ajunge până la aproximativ 26.000 de lei, în condiţiile în care dobânda anuală efectivă este de maximum 11% pe an. Aşadar, bancherii din România se folosesc de oferte atractive pentru creditele de consum pentru a-şi convinge clienţii să-şi primească salariile în conturile instituţiilor.

 

Reducerile de preţ pentru creditele de consum şi creditele imobiliare/ipotecare se datorează şi scăderii indicatorului ROBOR, până la 2,5% pe an, la cât se află în acest moment.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.