TIOR

Cati romani mai sunt restantieri la credite?

Cati romani mai sunt restantieri la credite?714.000 români aveau restanțe la credite la sfârşitul lunii martie la bănci şi IFN-uri. 11,5 miliarde de lei era valoarea creditelor restante, mai puţin cu 140 milioane lei comparativ cu aceeaşi perioada de anul trecut, informează BNR.

 

Restanţele românilor la credite scad cu fiecare lună. După primul trimestru al anului 2015, populaţia şi firmele aveau restante mai mici cu 140 milioane de lei, faţă de acelaşi trimestru din 2014.

 

Care sunt motivele pentru scăderea restanţelor la credite în lei?

 

Cele mai mari scăderi ale restanţelor creditelor au fost pentru împrumuturile în lei. Cauza principala a fost curăţarea portofoliilor de credite neperformante ale băncilor. De asemenea, ofertele bune de creditare în lei contribuie la situaţia de faţă.

 

Totuşi, creditele în valută au mult mai multe restante faţă de lunile precedente. Restanţele la creditele în dolari s-au dublat faţă de nivelul din toamna anului trecut, până la 85 milioane lei, iar restanţele la creditele în franci au crescut cu 370 milioane lei şi au ajuns la 2,1 mld. lei faţă de luna decembrie 2014.

 

Restanţele creditele în euro au crescut cu 75 milioane lei în primele trei luni, la peste 5 miliarde lei.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI