Aproape legal: romanii ar putea sa-si schimbe moneda creditelor

23-06-2014 / Blog credite imobiliare

Aproape legal: romanii ar putea sa-si schimbe moneda creditelorCreditele în monedă străină ar putea fi schimbate în lei de către români, fără costuri suplimentare, conform legii trecute de Senat şi care va fi dezbătută de Camera Deputaţilor. Această măsură îi va ajuta pe români să evite fluctuaţiile cursului de schimb.

 

Românii care doresc ar putea avea şansa de a cere trecerea creditelor în derulare în lei, fără plata unor comisioane şi fără garanţii suplimentare. Proiectul de lege a fost aprobat de Senat şi urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor. Astfel, clienţii bancari din România vor sta fără griji în privinţa schimbărilor cursului valutar, care nu-i va mai afecta. Pentru un credit ipotecar de 100.000 de lei, pe o perioada de 30 de ani, dobânda este sub 6%, în cazul împrumuturilor în lei, similar cu cel în euro, care este totuşi ceva mai ieftin.

 

Măsura ar urma să se aplice creditelor de consum şi creditelor ipotecare, iar beneficiarii vor fi clienţii cu credite în derulare. Băncile vor trebui să asculte dorinţele românilor şi să schimbe creditele în monezile dorite de către aceştia, fără să aplice comisioane sau garanţii în plus. Cursul de schimb la care se va face conversia va fi cel din ziua respectivă.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.