1 iulie, data la care am putea plati credite mai mici

13-05-2014 / Blog credite imobiliare

1 iulie, data la care am putea plati credite mai mici1 iulie 2014 este data de la care am putea plăti credite mai mici. Conform declaraţiilor premierului Victor Ponta, băncile şi populaţia vor putea alege dacă doresc sau nu să se înscrie la programul de restructurare a creditelor.


Premierul României, Victor Ponta, a declarat că îndată ce proiectul normativ pentru restructurarea creditelor va fi finalizat, acesta va fi disponibil pe site-ul Guvernului. Cel mai devreme lucrul acesta ar putea avea loc la dată de 1 iulie 2014. Pentru finalizarea actului normativ, mai este nevoie de discuţii cu organismele financiare internaţionale.


Ce prevede măsură de restructurare a creditelor? În primul rând, pentru o perioada de maximum 2 ani, populaţia ar putea plăti rate înjumătăţite la împrumuturile bancare deja contractate. De asemenea, această prevede şi reduceri ale impozitului pe locuinţa, însă după expirarea celor 2 ani de rate înjumătăţite.


Doar creditele fără întârzieri sau cu întârzieri de maximum 90 de zile sunt eligibile pentru această măsură. Ratele ar urmă să scadă cu maximum 500 de lei, însă nu cu mai mult de jumătate din valoarea lor iniţială. Ratele se calculează în lei, aferent valutei în care a fost indexat sau acordat fiecare credit în parte.


Rămâne de văzut când anume se va aplică acest act normativ, care ar putea să fie o gură de oxigen pentru sute de mii sau chiar milioane de români.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.