Promenada Paprocany

16-12-2015 / Blog arhitectura

Promenada Paprocany 

Restrângerea spaţiilor verzi accentuează puternic riscurile ecologice urbane şi are un impact negativ imediat asupra calităţii vieţii şi stării de sănătate a populaţiei. De aceea, în ultima vreme, diverse țări luptă sub diverse forme pentru crearea de noi spaţii verzi sau pentru punerea in valoare a celor existente.

 

Lacul Paprocany este locul unde locuitorii orașului Tychy își petrec adesea timpul liber. În apropiere de spațiul de promenadă este un centru de recreere cu multiple activități recreative, sportive și multe alte atracții. Remodelarea zonei de agrement de pe marginea lacului Paprocany este un proiect axat pe expunerea valorii peisajului și extinderea ofertei de agrement pentru rezidenții orașului.

 

Conceptul se bazează pe promenada de lemn situată pe malul apei, care este alternativ șerpuită peste lac și înapoi pe pământ, astfel permițând o percepție diferită a spațiului din diferite puncte ale spațiului.

 

Metamorfoza malului estic conectează circulatia pietonală cu cea de biciclete ce se derulează pe partea din spate și coboară aproape atingând lacul. Tot aici există o deschidere cu o plasă speciala gândită deasupra apei unde te poți relaxa si bănci special concepute, care ar putea fi folosite ca o tribună pentru competiții sportive organizate de apă. Întregul spațu este ca o sală de sport în aer liber ce se îmbină perfect cu spațiul de loisir și plimbare.

 

Scopul principal în selectarea materialelor a fost de a sublinia caracterul natural al acestei zone, prin utilizarea de materiale, în principal naturale. O parte din construcții au fost acoperite de pământ, taluzate în forme deosebite și plantate cu iarbă. Secțiuni ale Promenadei care sunt deasupra lacului sunt construite cu grinzi de oțel fondate pe piloți din beton armat. Terenul este iluminat doar de lumini LED pentru economisire a energiei.

 

Situl se întinde pe aproximativ 2 ha iar În primele săptămâni după deschiderea, în ciuda vremii nefavorabile, promenada a devenit un loc vizitat frecvent. A devenit foarte repede un punct de interes si un spatiu de intalnire pentru familii intregi.

 

Prima provocare legată de dezvoltarea durabilă este aceea de a face oraşul să respire viaţă şi să nu consume mai mult decât are nevoie. Plantele sunt un element vital indiferent dacă există sau nu înlăuntrul graniţelor oraşelor, ele reprezintă o parte vitală a metabolismului oraşului, iar inverzirea unui oraş poate reduce amprenta ecologică a rezidenţilor ei, îmbunătăţindu-le în acelaşi timp sănătatea.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.