Cum decoram un perete gol

10-01-2014 / Blog arhitectura

Cum decoram un perete golAtunci când amenajăm o încăpere, se întâmplă să ne axam pe mobilier, iar la final deşi am achiziţionat canapeaua mult visată, sau avem bucătăria utilată complet, ceva lipseşte, pereţii par goi, şi ne gândim repede la tablouri, însă există alternative, inedite, colorate şi haioase.

 

Tapetul reprezintă un element de decoraţiune din vremuri străvechi, un exemplu fiind ţesăturile chinezeşti din timpul dinastiei Tang sau cele egiptene. Mai apoi, acest meşteşug a devenit faimos în timpul secolelor XV - XVI, în Franţa. Această artă şi-a pierdut din popularitate în secolul XIX, dar acum tendinţele design-ului interior îl propun că piesă de rezistenţă.

 

Avantajele tapetului sunt numeroase, primul fiind preţul relativ mic, se poate aplica pe orice suprafaţă, şi este uşor de întreţinut. Varietatea culorilor, a modelelor, şi a texturilor este infinită oferind diferite posibilităţi de amenajare şi personalizare a spaţiului interior.


O variantă simplă ar fi un joc de rame foto sau tablou de diverse mărimi şi culori, care se pot lasă goale sau în care putem pune cele mai frumoase amintiri cu membrii familiei, sau peisaje. Dacă avem mai multă imaginaţie putem înrăma vechile mileuri, goblenuri rămase de la bunica, sau putem crea un peisaj 3D înrămând crenguţe de copaci, plante din ierbar, etc.


Oferind o notă de elegantă şi rafinament, piatra naturală este folosită cu succes în amenajări interioare, exterioare şi peisagistice, fiind un material cald şi plăcut.

 

Orice perete poate dobândi o notă sofisticată odată amenajat cu piatră naturală.

 

Farmecul vizual al unei amenajări cu piatră naturală este absolut incontestabil. Prin prezenţa ei, designul interior se modifică considerabil iar ambientul devine un spaţiu sofisticat, elegant, cu un punct de atracţie special. Piatra naturală se va integra în oricare din stilurile în care ne amenajăm casă, decorarea cu piatră fiind perfectă atât pentru a evidenţia un stil modern, cât şi unul clasic.

 

Oglinda este un accesoriu, care poate avea diferite forme, pentru a se încadra foarte bine pe orice perete din casă. Performanţele oglinzilor sunt mai pragmatice, dar şi impresionante: acolo unde sunt aşezate, dau impresia unui spaţiu mai larg sau mai luminos. Aşezate meşteşugit, opus faţă de ferestre, ele funcţionează că un corp de iluminat, aducând lumina în colţurile întunecate.

 

Oglinzile de perete circulare creează senzaţia de plutire, în timp ce oglinzile rectangulare sînt mai uşor de remarcat. Multe oglinzi de perete sunt adevărate obiecte de artă. Un astfel de obiect nu va reflecta doar decorul camerei, ci şi ceva din personalitatea celor ce locuiesc în respectivul spaţiu. Indiferent de formă sau stilul ales, oglinzile de perete vor adăuga camerei o lumină plăcută.

 

arh. Madalina Berindei

 

Arhitect & Urbanist Diplomat

 

Auditor energetic pentru cladiri

 

Site: www.berindei.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.