O casa mai vesela, oameni mai veseli

18-01-2014 / Blog amenajari locuinte

Acasă este locul unde te încarci cu energie pozitivă: trebuie să îți placă să te întorci acasă și să petreci timpul aici. Acasă este acolo unde îți este inima. Cum amenajezi locuința ideală fără operații pe cord deschis? 

 

Ține-ți familia aproape 

 

Nu la propriu, dar ține-o aproape. Nu ai nevoie să trăiești cu mama ta în aceeași casă pentru a te simți în apele tale, dar dacă îi vezi chipul zâmbitor imortalizat într-o fotografie frumoasă cu o ramă frumoasă, atunci acest lucru s-ar putea să îți îmbunătățească puțin ziua. Înrămează și grupează pe un perete fotografiile cu cei dragi și, în momentele grele, privește-i și animează-te!

 

Privește natura și când nu este acolo

 

Mai ales dacă ai un colț acasă unde ți-ai instalat biroul, este recomandat să îți oferi o priveliște liniștitoare, cu un colț de natură. Dacă nu ești genul care să își dorească o mini grădină botanică în birou, atunci amenajarea spațiului de lucru într-o cameră cu ferestre largi este o idee foarte bună.

 

Dacă această variantă nu este realizabilă, atunci uite o sugestie mult mai ușor de realizat: nu ai nevoie decât de o fotografie cu rezoluție excelentă și să știi unde este o imprimerie pentru materiale voluminoase.

 

Distracție și jocuri de societate

 

În living (dar, poate, și în dormitor) trebuie să ai pregătite câteva jocuri care să se joace în minimum două persoane. Expune-ți colecția, astfel încât invitații să se simtă tentați să aleagă unul dintre jocuri și să vă puteți întreține astfel în timpul unei vizite plicticoase.

 

Rafturi pline cu cărți

 

Indiferent de genul de cărți care îți plac (deși nu le punem la calcul și pe cele de joc), așezarea volumelor pe care le deții în ordine, pe rafturi care să îți fie întotdeauna la îndemână. Desigur, poți opta pentru modele originale de rafturi sau pentru proiecte handmade – orice pentru a-ți face casa să fie și să arate mai primitoare și mai confortabilă.

 

Ceva personal

 

Cel mai probabil este să nu poți personaliza chiar fiecare obiect din locuință. Totuși, este recomandat să afișezi ceva foarte personal. Atenție: personal, nu intim. De exemplu, poți organiza o mică expoziție de obiecte vintage (amintiri de la bunici) sau câteva dintre desenele copilului tău, înrămate.

 

Jucării vechi și noi

 

Jucăriile vintage, în special, dar și cele noi, dacă deții întreaga colecție (sau măcar majoritatea pieselor dintr-o ediție) pot oferi un plus de energie pozitivă locuinței tale. Rezervă-le câteva rafturi (lungimea o alegi tu) unde să dețină exclusivitatea: nu amesteci nicio altă jucărie printre cele dintr-o colecție, niciun suvenir, nicio alta decorațiune.

 

Colecții expuse

 

De altfel, colecțiile de orice fel sunt un mod simpatic de decorare a casei – încearcă să asociezi fiecare piesă dintr-o colecție de evenimente fericite pe care să le rememorezi de fiecare dată când îți faci puțin timp să îți privești în amănunt colecția.

 

Uită-te la următoarele imagini și spune tu dacă nu ți se pare că inspiră bună dispoziție, veselie și energie! 

 

Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.