Moduri de economisire a apei

18-03-2014 / Blog amenajari locuinte

Factura pentru apă este o problemă? Haide să o minimizăm! Noi am pregătit câteva idei pentru ca tu să poţi risipi cât mai puţină apă şi să ai mai puţine neplăceri.

 

Poate că dacă doar te gândeşti din când în când la acest lucru sau dacă nu te confrunţi cu astfel de probleme nu crezi că este cu adevărat o problemă. Totuşi, şi problemele cu instalaţia de apă şi problemele cu robinetele de la care picură apa şi când este sunt închise pot deveni de-a dreptul stresante. Cum scapi de acest stres?

 

Mai puţină apă pentru grădinărit

 

Cine zice că grădina ta trebuie să nu fie alcătuită decât din parcele de verdeaţă şi alei? Poţi folosi foarte bine şi fără a risca un aspect urât al spaţiilor verzi pietriş sau acoperirea solului cu lemn mărunţit, care va ajuta la păstrarea umidităţii acestuia pentru mai mult timp.

 

În plus, este recomandat să scurtezi programul de irigări: nu iriga nici toată ziua, nici toată seara. Ideal este ca programul de irigare să fie stabilit pentru timpul nopţii: între 11.00 p.m. şi 05.00 a.m. Astfel, pământul are timp să ajungă la o temperatură potrivită şi, atunci când este udat, nu mai rişti să îţi strici "plantaţia".

 

De asemenea, probabil ţi-ai dat şi tu seama că este mai bine să opreşti sprinkler-ele sau, măcar, să "aeriseşti" programul de irigare pe vreme ploioasă şi când temperaturile sunt foarte scăzute.

 

Verificarea instalaţiei

 

Asigură-te că şi instalaţia de canalizare, dar şi instalaţia pentru irigare funcţionează perfect: trebuie ca toate ţevile să fie în bună stare, să nu fie înfundate, să nu fie fisurate şi nici ruginite (altfel scade calitatea apei care circulă prin acestea şi, în timp, va ceda şi ţeava).

 

Evitarea picăturii chinezeşti

 

Nu-i aşa că şi pe tine te sâcâie atunci când auzi picurând cu regularitate câte un strop de apă în chiuveta de la baie sau de la bucătărie? După o zi plină, te aşezi în pat, închizi ochii şi auzi: pic, pic, pic, pic... Strângi ochii şi deja începi să ticluieşti planuri diabolice despre cum vei scoate ţeava din ţâţâni.

 

Pentru că scenariile făcute noaptea în gând nu sunt mereu cele mai bune, trebuie să te îngrijeşti permanent de instalaţiile din locuinţa ta: păstrează-le în condiţie bună pentru a evita sunetele stresante pe care le auzi în cele mai nepotrivite momente.

 

Atenţie pentru plantele din grădină

 

Există plante iubitoare de apă şi plante care pot supravieţui şi numai cu câte o ploaie la două, trei săptămâni. Bine, ştim, acest lucru îl ştiai deja. Dar te-ai gândit şi să înlocuieşti plantele normale pe care le poţi găsi în orice grădină cu unele cel puţin la fel de simpatice, dar care să fie mai puţin... însetate? Iaca, ţi-am dat şi temă de gândit!

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.