Maini magice

28-06-2015 / Blog amenajari locuinte

Trebuie să ai mâini magice pentru a putea să îţi decorezi pereţii cu picturi murale de care să fii cu adevărat mulţumit după ce se usucă vopseaua. Problema este că nu trebuie doar să desenezi ce-ţi trece prin cap, ci să decorezi pereţii în aşa fel încât să se potrivească şi gusturilor celor din casă, dar şi cu piesele de mobilier şi cu restul decoraţiunilor. Iar pentru ca acest lucru să fie pozibil, va trebui să îţi faci un plan de bătaie, să analizezi fiecare cameră în parte şi abia apoi să iei o decizie informată şi să treci la treabă.

 

Alege fondul.

 

Unele modele nici măcar nu au nevoie de fond, aşa cum poţi vedea şi în unele imagini din galeria foto de mai sus, însă majoritatea desenelor vor avea nevoie de o bază. Tu va trebui să alegi dacă baza respectivă este alb sau o altă culoare, să alegi cât de intensă va fi acea posibilă culoare şi apoi să vezi dacă trebuie ca nuanţele de pe fundal să difere în diferite zone, în funcţie de modelul ales.

 

Alege modelul.

 

Cumva, alegerea modelului şi alegerea culorii pentru fundal sunt dependente una de cealaltă. Aşadar, de fiecare dată va conta şi ce anume vrei să desenezi. La fel de mult va conta şi faptul că trebuie ca desenul respectiv să se potrivească stilului în care este amenajată întreaga cameră şi să se asorteze cu elementele de decor pe care le ai deja dacă este cazul (dacă ai deja canapeaua sau covorul sau un dulap în vreun stil aparte etc).

 

Precum poţi observa şi în imaginile din galeria foto de mai sus, modelele pot diferi foarte mult: pot chiar să aibă aceleaşi motive, dar forme şi culori diferite şi, deci, un impact diferit. Nici nu putem cuprinde într-o singură galerie suficiente imagini cu rezultatele mâinilor magice ale unor artişti care şi-au decorat pereţii! Vei găsi, totuşi, mai multă inspiraţie aici. Nici măcar nu este nevoie să fii pictor atestat, trebuie doar să ai o urmă de talent şi un strop de noroc.

 

Alege dimensiunile.

 

Ce pictezi? Toţi pereţii dintr-o cameră? Un perete dintr-o cameră? O fâşie dintr-un perete dintr-o cameră? Nu există răspunsuri greşite, dar trebuie să te adaptezi planului stabilit pentru fiecare cameră şi să ai o variantă de rezervă pentru eventualitatea în care nu-ţi ies bine desenele: fie dai din nou cu var, fie lipeşti un autocolant, ori acoperi desenul cu un dulap sau o perdeluţă... Totuşi, îţi dorim ca desenul să fie unul cât mai reuşit, pentru a trece la etapa următoare:

 

Bucură-te de creaţia ta!

 

A avea ceva deosebit în interiorul locuinţei tale este una dintre micile bucurii ale vieţii. Dacă mai este şi făcut de mâna ta, este cu atât mai plăcut! Prin urmare, apucă-te de treabă şi apoi bucură-te de creaţia ta! Admiră-ţi reuşitele, mândreşte-te cu ele şi încearcă din nou!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.