Decor estival

26-06-2015 / Blog amenajari locuinte

Decorul estival nu este numai pentru evenimente exterioare: şi locuinţa ta trebuie îmbrăcată în port de vară. Astfel, vei putea să te bucuri mai cu spor de vara aceasta. Deschide fereastra şi lasă ciripitul păsărilor şi razele soarelui să îţi intre în casă, apoi fă câteva mici schimbări pentru înnoirea aspectului locuinţei tale şi „asortarea” căminului tău cu anotimpul aceasta atât de iubit şi de plin de voie bună.

 

Adaugă puţină culoare.

 

Oferă-i locuinţei tale culori noi şi vesele: elemente portocalii, galbene sau roşii, în tonuri cât mai intense ale nuanţelor preferate. Acestea pot fi pe pereţi, în decoraţiuni (veioze, pernuţe decorative, cuverturi, tablouri, vase etc) sau în vopseaua ce o poţi aplica obiectelor vechi de mobilier pe care ai vrea să le recondiţionezi sau cărora vrei doar să le oferi un chip nou. De exemplu, poţi vopsi fotoliile din răchită, taburetele din lemn sau dulapurile.

 

Schimbă cuverturile.

 

Cuverturile (sau husele) de pe canapele, fotolii şi paturi (dacă foloseşti astfel de decoraţiuni) trebuie şi ele schimbate ocazional: măcar odată cu schimbarea anotimpurilor, pentru a potrivi culorile din energia din interiorul locuinţei tale cu paleta cromatică pe care ne-o oferă natura în fiecare etapă de schimbare.

 

Ţine-ţi pălăriile la îndemână.

 

Când e vară, ori e foarte soare, ori plouă. În ambele cazuri, vei avea nevoie măcar de o pălărie, dacă nu cumva şi de umbrelă. De aceea, este vremea să scoţi din dulapuri toate pălăriile şi şepcile şi să le ţii la îndemână, lângă uşa de la intrare, etalate frumos pe un perete. Să se vadă că e vară!

 

Înrămează ce găseşti pe plajă.

 

Rar se întâmplă ca vara să nu facem măcar o vizită mării, nu-i aşa? Chiar şi numai într-o fugă de o zi, dar tot o vizităm. Şi, în mod aproape inexplicabil, în fiecare an adunăm tot fel de scoici, cochilii, pietricele, cioburi finisate de apa sărată, mărunţişuri pe care le ducem acasă mândri pentru a le arunca atunci când facem curat. Totuşi, unele dintre ele sunt chiar drăguţe şi nu merită aruncate. Lipeşte-le de un carton, apoi înrămează-le şi oferă-ţi un tablou unic şi original!

 

Schimbă lumina.

 

Atunci când schimbi corpurile de iluminat, se schimbă şi felul în care este luminată zona respectivă. Înlocuieşte lustrele sau aplicele care limitează propagarea luminii cu unele cu abajurul mai permisiv, ca atunci când aprinzi luminile în casă să fie din nou zi şi să iei petrecerile de la capăt!

 

Oferă-ţi decoraţiuni şi accesorii de vară.

 

În ultima imagine este un accesoriu inedit pentru baie: nu este nici dificil de instalat, nici costisitor, dar efectul estetic este unul foarte plăcut. Înlocuieşte suportul de prosoape banal din aluminiu sau lemn cu unul lucrat manual din frânghie şi zale. Îl poţi colora cu vopsea permanentă, dacă îţi doreşti un pic mai multă culoare în baie.

 

Apoi, pe dulap poţi aşeza vaporaşe. Şi nu uita nici răţuştele şi bărcuţele din plastic de pus în cadă, chiar dacă ţi se pare o idee trăznită – este amuzant! Iar vara este pentru a ne amuza şi a ne bucura de căldură!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.