Chic, confortabil si creativ

26-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Cuvântul acesta, "chic", a prins foarte bine şi este din ce în ce mai folosit în vocabularul unei anumite clase sociale. Totuşi, "clasa socială" nu este decât o etichetă pe care o poţi dezlipi oricând. Aşadar, locul tău în societatea atât de slăvită de unele guri nu trebuie să influenţeze felul în care îţi amenajezi locuinţa. Amenajează-ţi casa aşa cum îţi place şi, dacă "chic" te reprezintă, atunci caută tocmai acest aspect atunci când decorezi locuinţa.

 

Placări jucăuşe, dar diferite

 

Nu este necesar să alegi chiar cele mai scumpe materiale, ci numai să arate bine şi să fie rezistente. În cazul pietrei naturale sau a altor tipuri de materiale pentru placări interioare va trebui numai să alegi un model jucăuş (nu fixa toate piesele la acelaşi nivel, ci lasă câteva să fie mai în relief) şi să optezi pentru culoarea potrivită pentru locuinţa ta, în funcţie de stilul celorlalte elemente din fiecare încăpere, culori şi forme.

 

De altfel, poţi alege tipuri diferite de placări interioare pentru camere diferite: în dormitor poţi opta pentru placări cu piese din lemn (cuburi, dreptunghiuri etc), iar în living poţi opta pentru vreun soi de rocă. Dacă aceasta este şi puţin sidefată, poţi alege un fotoliu sau o canapea cu tapiţeria uşor lucioasă şi vei crea o atmosferă care combină eleganţa şi tradiţionalul într-o manieră deosebită.

 

Este totul despre proporţii.

 

Aşa cum ţi-am zis şi cu nenumărate alte ocazii, trebuie să măsori totul. Iar măsurătorile nu au ca singur scop potrivirea mobilierului pentru a încăpea în aceeaşi cameră, ci şi potrivirea diferitelor piese de mobilier după înălţimi şi lăţimi pentru a crea un spaţiu plăcut vederii, un spaţiu relaxat şi armonios.

 

Dacă una dintre canapele este foarte înaltă şi cu un spătar înalt, atunci şi masa trebuie să fie la fel de înaltă, adică direct proporţională. Dacă aceste piese de mobilier sunt joase şi discrete, atunci îţi poţi permite să compensezi şi să echilibrezi proporţiile cu ajutorul unui tablou voluminos pe unul dintre pereţii cei mai goi.

 

Alege cu grijă elemente de contrast şi stropi de culoare.

 

Poţi amenaja diferite camere, cum ar fi livingul şi bucătăria în culori neutre cât mai deschise şi negru, iar la final, pentru a dinamiza puţin decorul, aşază în aceste spaţii obiecte de mobilier sau simple decoraţiuni cu un colorit simplu, dar cât mai puternic. În galeria foto vei putea observa un living amenajat după aceste criterii şi îl vei recunoaşte după fotoliile de un roşu intens.

 

Bineînţeles, paleta cromatică depinde numai de tine şi de gusturile tale, precum şi de obiectele pe care le deţii deja şi de bugetul disponibil. Nu uita de proiectele handmade care îţi permit să colorezi ce şi cum vrei tu, să schimbi radical lucruri cu investiţii minime.

 

Eşti singura persoană care deţine reţeta confortului.

 

Confortul înseamnă, pentru persoane diferite, lucruri diferite. Ştim cu toţii acest lucru, aşa că nu putem să definim noi ceea ce înseamnă confort pentru tine. Alege mobilierul cu formele, culorile şi texturile potrivite preferinţelor tale, ţinând cont numai de necesităţile tale şi ale celor care se află în aceeaşi locuinţă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.