5 Pacate in Home Design si moduri de a le indrepta

19-06-2014 / Blog amenajari locuinte

Este lesne de înţeles de ce amenajările interioare nu sunt pentru toată lumea: nu oricine are simţul estetic necesar decorării unei întregi locuinţe. Este drept şi că gusturile nu se discută, dar, dacă o ţinută nepotrivită o schimbi o dată pe zi, o casă amenajată trebuie să reziste ani de-a rândul. Aşadar, decorarea locuinţei trebuie să fie ireproşabilă. Dar să trecem la dezbaterea păcatelor...

 

Flori artificiale vs. Plante uşor de întreţinut

 

Plantele artificiale nu sunt niciodată un element pe care să îţi doreşti să îl afişezi în locuinţa ta: NU! Florile artificiale pot fi înlocuite cu uşurinţă de multe alte feluri de decoraţiuni: cu lumânări, cu flori nemuritoare, cu flori proaspete în vaze sau, cel mai bine, cu o soluţie de durată la fel de lungă: plante în ghiveci. Nu trebuie să alegi plante foarte pretenţioase, ci pe cele mai uşor de întreţinut: cactuşi, plante cu frunzele grase, plante-sabie şi aşa mai departe.

 

Colecţionarea de kitsch-uri vs. Ornamente asortate

 

Se întâmplă adesea să vezi astfel de obiecte în casa bunicilor sau în dulapurile "secrete" ale copiilor, căci ei se ataşează mai mult de obiecte. Nu colecţiona ornamente urâte şi kitschoase, indiferent cât de simpatice ţi se par la un moment dat.

 

Ai voie să colecţionezi obiecte simpatice din diferite locuri, dar întotdeauna trebuie să faci diferenţa între kitsch şi obiect de calitate.

 

Apoi, este oricum recomandat să îţi decorezi locuinţa cu obiecte asortate: lucruri care se potrivesc între ele, dar nu se aseamănă prea tare, ci, mai degrabă, se completează prin aspect sau utilitate.

 

Improvizarea unui set de mobilă vs. Mobilier eclectic

 

Dacă mobila se vinde la set şi chiar dacă nu este un set, dar găseşti piese care se potrivesc între ele destul de bine încât să arate ca şi cum ar fi la set, atunci... alege orice altceva în afară de acestea! Într-adevăr, lucrurile care se potrivesc bine împreună arată frumos şi oferă un anumit echilibru estetic încăperii decorate, dar nimeni nu spune că acestea trebuie să fie identice: să fie în acelaşi stil, pe acelaşi tipar, aceeaşi culoare şi din acelaşi material.

 

Mai bine alege obiecte care se potrivesc între ele, dar nu arată identic. Nu îţi doreşti o locuinţă monotonă, banală, previzibilă.

 

Ornamente urâte pentru pereţi vs. Decorarea cu gust a pereţilor

 

Nu alege decoraţiuni pentru pereţi numai de dragul ideii de a alege decoraţiuni pentru pereţi. Dacă nu ştii exact ce se potriveşte şi ce nu, atunci optează pentru decorarea unuia dintre pereţi cu un tablou frumos sau cu tapet. Preţul nu este un criteriu bun pentru alegerea decoraţiunilor pentru pereţi (autocolant, de exemplu): se poate întâmpla ca obiectul cu cel mai prost design să fie cel mai scump – aceasta este capcana snobilor.

 

Lipsa totală a culorii vs. Puncte de veselie

 

Ai vizitat vreodată o cameră care să fie în totalitate decorată în alb sau într-o singură nuanţă a unei culori? Dacă răspunsul este unul negativ, atunci crede-ne pe cuvânt că nici nu îţi doreşti. Nu alege o singură nuanţă pentru niciuna dintre camere: diversifică aspectul fiecărei încăperi cu un strop de culoare sau cu elemente în nonculori sau culori neutre.

 

Sursa foto: casasugar.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.