1, 2, 3 – in home design aplica regula celor 3

19-11-2015 / Blog amenajari locuinte

Cifra 3 este una magică și o întâlnim întotdeauna în basme. Cine s-ar fi gândit că și în home design numerologia poate ajuta la amenajarea unei locuințe ca în povești. Când spunem „ca în povești” nu ne referim la castele și prințese, căci vremurile s-au schimbat, ci la case decorate în cel mai calculat și frumos mod cu putință.


Restricție impară


Dacă privim din punctul de vedere al specialiștilor în home design, regula celor 3 elemente crează un aspect natural și mai puțin forțat decât în cazul simetriei. Nu spunem că simetria nu joacă un rol important în home design, doar că aceasta este folosită în special pentru încăperi mai reci. În schimb, utilizarea unui număr de 3 elemente de design oferă flexibilitate, în ciuda restricției impare.


Reguli cromatice


Pentru folosirea cât mai eficientă a regulei de 3 în materie de cromatică este recomandată folosirea culorilor în proporție de 60% (culoarea principală) - 30 % (culoarea secundară) – 10% (culoarea de accent). Considerată a fi o ecuație standard în home design, aceasta funcționează impecabil în alegerea culorilor. Acest raport poate fi aplicat în cazul oricăror culori pentru orice fel de amenajare interioară sau exterioară.


Ajutor practic


Un exemplu concret poate fi: culoarea principala – neutră, bej; culoarea secundară – bleumarin pentru decorarea unui perete; accente de culoarea coralului pentru pernele decorative. Dacă nu ești adeptul culorilor îndrăznețe, poți alege nuanțe diferite ale aceleași culori. Încăperea rezultată va fi una caldă și primitoare, ce inspiră calmitate.


3 texturi


Atunci când regula celor 3 nu o folosim în cazul cromaticii, ce rămâne de facut? Avem o cameră albă, monotonă am spune. Observând detaliile, vom realiza că accentul stilistic poate fi redat de folosirea diferitelor texturi. În ciuda cromaticii simpliste, îți prezentăm 3 texturi care preiau controlul asupra amenajării interioare: accentele din lemn, materialul ce acoperă scaunele și oțelul ruginit din zona de iluminat.


Iluminat multiplu


Nici nu mai este nevoie să te întrebi câte corpuri de iluminat ar trebui să aibă o cameră. Știi deja: 3. Nu putem neglija regula celor 3 nici când vine vorba despre iluminat. Nu te aștepta să funcționeze mereu folosirea a 3 surse de iluminat identice. Mai indicat este să încerci utilizarea a 3 stiluri diferite de iluminare. Îți poți imagina o cameră cu un corp de iluminat sub formă de felinar în loc de lustră, o lampă pe masă și accente luminoase inserate în rafturile de pe perete?


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.