Orice living poate arata bine

26-12-2013 / Blog amenajari living
Indiferent de spaţiul disponibil şi de stilul de amenajări interioare ales, orice living poate arăta bine, nu trebuie să invidiezi posesorii locuinţelor oferite spre exemplu. Este nevoie doar de puţină atenţie pentru detalii, puţin simţ estetic şi gândire în perspectivă. 
 
Totul să fie casual 
 
Nici prea elegant, nici prea haotic, livingul perfect este prietenos, primitor, inspiră calm şi te invită să te relaxezi şi să te simţi „ca acasă“ pe tine şi pe oaspeţii tăi. Nu trebuie să te dai peste cap sau să investeşti într-o singură cameră venitul dintr-o viaţă. 
 
Asigură-te că ai ales nuanţe care să nu creeze disconfort optic: dacă ai optat pentru obiecte cu un colorit puternic, temperează efectul prin obiecte în nonculori sau în culori neutre ori printr-un contrast la fel de puternic, cum sunt combinaţiile de culori complementare (roşu – verde, galben – violet, portocaliu – albastru). 
 
Nu există nici „repede şi bine“, nici „prea greu“ 
 
Totul poate fi realizat cu puţină voinţă şi puţină imaginaţie. Aşa cum am scris deja, nu este nevoie de investiţii majore pentru realizarea unui decor impresionant. Nu te grăbi şi nu te bloca în „nu pot“ şi totul va fi bine! 
 
Dacă vrei să îţi reamenajezi livingul, gândeşte-te din timp la schimbările pe care vrei să le faci, la cât de eficiente sunt, la cât timp şi câte resurse financiare va trebui să investeşti în această cameră şi cum să economiseşti cât mai mult. 
 
Potriveşte lumina 
 
Aşa cum am menţionat cu mai multe ocazii, pentru fiecare cameră este mai bine să alegi mai multe corpuri de iluminat. În primul rând, ca să ai o variantă de rezervă în cazul în care se arde unul dintre becuri, iar în al doilea rând pentru că fiecare corp de iluminat propagă un alt fel de lumină şi, deci, creează un alt tip de atmosferă. 
 
Puţină simetrie 
 
Poţi alege orice mobilier şi orice ornamente îţi doreşti. Dacă la final pare puţin cam dezordonat sau pur şi simplu ai nevoie de ceva mai mult echilibru estetic, poţi apela întotdeauna la trucurile simetriei pentru crearea unei atmosfere calme şi stabile. De exemplu, poţi aşeza de o parte şi de alta a camerei câte o vază – aceleaşi dimensiuni, acelaşi model. 
 
Ornamente stilish 
 
Decoraţiunile sunt prietenele tale: poţi să schimbi total o cameră prin înlocuirea accesoriilor şi ornamentelor: pernuţele decorative, conţinutul ramelor sau tablorile cu totul, aranjamentele florale, ghivecele cu plante de interior, husele şi decoraţiunile de pe măsuţa de cafea nelipsită din living sunt doar câteva dintre detaliile ce par nesemnificative, dar au o greutate ce nu poate fi ignorată. 
 
Un centru de greutate pentru opera de artă 
 
La final, când vei privi de jur împrejurul livingului reamenajat, cu siguranţă vei simţi aceeaşi mândrie pe care o simt artiştii la finalizarea unei opere. Tocmai de aceea, este nevoie de un centru de greutate al operei tale: un lucru ce va deveni fără îndoială unul dintre subiectele de discuţii. Acesta poate fi un perete plin cu fotografii şi alte imagini înrămate, o piesă de mobilier specială sau un trofeu pe care l-ai obţinut cu sudoarea frunţii şi frământările minţii. 
 
Sursa foto: houzz.com 
 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.