Livingul trebuie sa fie multifunctional

12-02-2015 / Blog amenajari living

Livingul este camera pentru toată familia şi pentru oaspeţi, aşa că va trebui să îndeplinească mai multe funcţii. De cele mai multe ori, livingul românilor se întâmplă să fie şi birou sau dormitor, ca să nu mai spunem că sufrageria – dining deja este de la sine înţeleasă. Aşadar... se mizează pe multifuncţionalitate.

 

Noi am găsit un living gata amenajat care pare să îndeplinească toate criteriile unui livingul unei familii sau al unei persoane cu un stil de viaţă complex.

 

O zonă pentru odihna din timpul zilei

 

Aici vei veni pentru a citi când restul familiei întreprinde diferite activităţi ce nu te implică (asigură-te că cei dragi nu au nevoie de ajutorul tău şi abia apoi te poţi retrage la odihnă!). Aşadar, va trebui să îţi amenajezi un colţ confortabil; poate un fotoliu pufos alături de care să fie o măsuţă îngustă unde stă o veioză simpatică şi câteva cărţi... pe care le vei citi în loc să îţi speli creierii cu programele difuzate la TV. Desigur, este numai alegerea ta modul în care alegi să te relaxezi.

 

O zonă pentru socializat

 

Livingul tău trebuie să fie întotdeauna ordonat sau măcar uşor de adaptat vizitelor celor dragi. Trebuie să fie dotat cu pături şi pernuţe decorative care să servească sporirii confortului celor care vin în acest living.

 

N-ar fi rău să aşezi canapeaua şi fotoliile în aşa fel încât să se formeze un cerc sau un semicerc pentru stimularea comunicativităţii. O altă recomandare este amenajarea unui mini-bar şi a unui colţ cu jocuri de societate.

 

Un loc de muncă

 

Mulţi dintre noi trebuie să lucreze puţin şi acasă, dacă nu cumva întregul program de muncă este pentru acasă (există din ce în ce mai mulţi freelanceri). Şi atunci va trebui să îţi amenajezi un loc unde să te poţi concentra numai la muncă, în aşa fel încât programul de serviciu să nu se lungească pe prea multe ore. În principiu, ai nevoie de un scaun confortabil (dar nu prea relaxant) şi un birou. În general... poate vei găsi utile sugestiile de aici.

 

Un loc pentru servirea mesei

 

Dacă va trebui să îţi amenajezi în living un pseudo-dining, vei avea cu siguranţă nevoie de o masă. Nu ar fi rău să iei în calcul alegerea unei mese extensibile. Apoi, în jurul mesei vei putea aşeza o banchetă, un colţar sau scaune (similare sau asortate).

 

Desigur, dacă livingul este foarte mic, poţi lua în calcul folosirea canapelei principal pe post de loc de stat la masă, dar în acest caz va trebui să ai grijă la măsurători: înălţimea mesei trebuie raportată la canapea, iar înălţimea scaunelor ce vor completa locurile la masă trebuie raportată la înălţimea mesei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.