5 Livinguri luminoase

29-05-2015 / Blog amenajari living

Amenajarea livingului trebuie să aibă în vedere crearea unui spaţiu plăcut pentru toată lumea. Adesea, intensitatea luminii ne influenţează dispoziţia, aşa că este recomandat ca în camerele comune, cum este şi sufrageria (livingul), luminozitatea camerei să fie cât mai bună, pentru a creşte dorinţa de deschidere emoţională şi comunicare dintre cei care sunt în camera aceea.

 

Alege accesorii discrete pentru ferestre.

 

Dacă vrei ca lumina naturală să pătrundă cât mai bine în interiorul locuinţei tale şi, ami ales, în interiorul sufrageriei, ai două variante: fie alegi ca ferestrele să rămână libere, fie optezi pentru accesorii cât mai subţiri pentru decorarea ferestrelor. Despre accesoriile alese pentru ferestre poţi citi mai multe aici.

 

Nu există limită de culoare.

 

Poţi alege orice culoare îţi doreşti pentru amenajarea sufrageriei: orice culoare care te va ajuta să te simţi bine la tine acasă, chiar şi culori închise sau nuanţe ale culorilor deschise. Aşa cum poţi vedea şi în imaginile din galeria foto, culorile nu sunt o problemă atunci când camerele sunt bine luminate.

 

Iar pentru ca fiecare cameră să fie şi mai luminoasă este recomandat să alegi piese de mobilier cu suprafeţe lucioase – nu sidefate, ci lucioase. De exemplu, măsuţa de cafea să fie din sticlă, iar uşile dulapurilor ar putea fi din oglindă. De asemenea, ar fi bine ca pe un perete să ai o oglindă în care să se reflecte lumina naturală ce pătrunde în cameră.

 

O altă idee ar fi ca pe unul dintre pereţi să ai o adevărată colecţie de oglinzi, cu dimensiuni diferite şi cu rame decorative cu mai multe modele. De asemenea, ia în considerare aşezarea unei oglinzi înconjurate de spoturi luminoase pe tavan sau alegerea unui candelabru din sticlă în locul aplicelor mici şi ineficiente.

 

Poziţionează corect corpurile de iluminat.

 

Felul în care sunt poziţionate corpurile de iluminat este foarte important în orice cameră, iar în living nu are de ce să fie altfel. Dacă îţi doreşti să amenajezi o zonă pentru servirea mesei în sufragerie, va fi nevoie ca deasupra mesei să fie un corp de iluminat, iar dacă vrei să pui în evidenţă vreo piesă de artă, ideal ar fi să instalezi un corp de iluminat în apropierea acestuia, pentru a primi lumina corespunzătoare.

 

Sursa foto: marchones.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.