Foloseste toate suprafetele din bucatarie

31-05-2014 / Blog amenajari bucatarii

În spaţii precum bucătăria, trebuie să fie totul poate eficient: totul la îndemână, totul foarte bine organizat, dar şi cu un aspect plăcut. Iar motivaţia este simplă: în bucătărie românii petrec foarte mult timp, motiv pentru care trebuie să le placă felul în care arată această încăpere, trebuie să arate bine pentru că aici primim mulţi dintre vizitatori şi trebuie să fie totul la îndemână pentru că nu vrem să dureze o zi întreagă pregătirea unei mese. Aşadar, cum se face acest lucru?

 

Trebuie să foloseşti toate suprafeţele din bucătărie, iar pe acelea pe care nu le poţi folosi ca atare, le modifici în aşa fel încât să se facă utile: ce, e după ele?

 

Un suport suspendat

 

La o înălţime potrivită ( nici atât de sus încât să nu poţi ajunge la obiectele agăţate aici, nici atât de jos încât să te poţi lovi de ele dacă ai un moment de neatenţie), fixează un suport suspendat. Acesta poate servi şi ca etajeră şi poţi aşeza diferite cutii sau lădiţe cu obiecte pe care le foloseşti mai rar, dar şi ca „agăţător“ pentru tigăi şi oale sau pentru instrumente de gătit.

 

Sau o bară pentru agăţători

 

Pe un perete, de exemplu cel de lângă chiuvetă sau de sub hotă, poţi fixa o bară (din inox sau din bronz) de care să poţi agăţa setul de spatule şi alte instrumente de gătit, iar sub hotă poţi aşeza tigăile la uscat.

 

Depozitări laterale

 

Întotdeauna va fi câte un perete disponibil în bucătărie. De ce să îl laşi ca pe el când se poate face util? Fixează pe el o placă perforată (din metal, din plastic sau din lemn). Prin câteva dintre găurele bate câte un cui de care vei agăţa alte instrumente necesare în bucătărie – cu siguranţă se va găsi câte ceva.

 

Nişe pentru condimente

 

Pe un alt perete poţi construi un perete fals în care să laşi câteva goluri de diferite forme (combinate sau identice) în care să aşezi borcănelele de condimente, pentru a nu supraaglomera dulapurile şi a oferi şi un aspect deosebit bucătăriei tale. În final, bucătăria ta trebuie să şi arate bie, nu?

 

Talere atârnate

 

Într-un colţ al blatului din bucătărie, poţi rezerva puţin spaţiu pentru alege talere atârnate unul de celălalt: poţi aşeza pe fiecare taler câte o altă categorie de produse: primul va fi cu flori nemuritoare, al doilea cu fructe micuţe şi uşoare (cireşe, vişine, zmeură etc), iar al treilea cu fructe mai mari şi mai grele (mere, pere, portocale etc).

 

Pereţi „condimentaţi“

 

Am mai recomandat şi cu alte ocazii ca pe pereţii din bucătărie să fixezi scândurele pe care să folosească drept suport pentru ghivecele cu condimente şi plante aromatice proaspete: busuioc, pătrunjel, mărar, tarhon şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.