Despre mobilierul de bucatarie: tejghea

28-03-2014 / Blog amenajari bucatarii

Dacă te duci să îţi cumperi mobilier pentru bucătărie, vei observa că majoritatea va avea în partea superioară (o vom numi tejghea) din placaj sau granit. Vremea materialelor acestora a trecut de mult, dar producătorii sau comercianţii de mobilier se încăpăţânează să încerce să ne facă să credem că este în regulă să ai mobilier de bucătărie urât. Nu este!

 

Încearcă şi altceva! Caută cu mai multă răbdare mobilierul de bucătărie, căci este o investiţie de lungă durată şi un obiect pe care va trebui să îl priveşti zilnic, cel puţin o dată pe zi. Din ce altceva poate fi fabricată tejgheaua mobilierului de la bucătărie?

 

ZINC!

 

Este un material cu vechime, dar a revenit: maleabilitatea acestui material, dar şi tonul de gri închis sunt trăsături care fac din acest metal unul dintre materialele preferate pentru fabricarea diferitelor piese de mobilier sau componente de mobilier. Este un foarte bun aliat împotriva bacteriilor, dar va trebui să ai grijă cu el: se zgârie uşor şi se deformează la temperaturi ridicate.

 

Aluminiu reciclat

 

Reciclarea este bună pentru toată lumea: tu vei avea o tejghea nouă şi frumoasă, iar mediul va avea mai puţin metal care să-l sufoce. Vorba americanului: "it's a win-win".

 

Linoleum

 

O tejghea învelită în linoleum şi cu margini din metal (aluminiu, inox etc) va avea aspectul acela de bar vintage. Dacă faci combinaţiile potrivite, vei avea o bucătărie tare frumoasa! Totuşi, va trebui să foloseşti de fiecare dată tocătorul şi suportul pentru oale fierbinţi – "interfaţa" din linoleum nu va fi uşor de schimbat.

 

Gresie (travertin)

 

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, iar dacă acest lucru nu îţi spune nimic, aruncă un ochi în galerie şi va fi în acea tejghea al cărei material nu-l poţi identifica. Dacă nu îţi place ideea, poţi oricând să alegi o tejghea din gresie groasă: uşor de curăţat, rezistentă...

 

Inox

 

DA! şi apoi vei alege şi o folie din inox pentru a acoperi porţia de perete care ar rămâne liberă între dulapul suspendat şi cel de jos. Apoi vei alege spoturi luminoase poziţionate sub dulapul suspendat şi o lustră frumuşică, modernă, de atârnat deasupra insulei funcţionale din bucătăria ta.

 

Sticlă

 

Parcă ar fi mai la îndemână o tejghea din sticlă decât una din zinc sau din travertin, nu? Cu siguranţă vei şti să o întreţii şi o vei şi găsi mai uşor. Şi poate fi ce culoare vrei tu! Şi poate avea inserţii metalice sau nu, poate fi vitraliu sau nu, poate că tejgheaua ta va fi numai parţial din sticlă, pentru ca restul să fie dintr-un alt material.

 

Ciment

 

Nu din cel prăfuit, ci unul foarte, foarte bine finisat: are un look modern, arată bine, creează o atmosferă calmă, plăcută şi ajută la crearea impresiei de stabilitate.

 

Lemn

 

Lemnul, fiind un material natural, va fi preferatul anului, deci nu poate lipsi nici din recomandările din această perioadă. Am mai zis că lemnul poate fi utilizat în crearea oricărui stil de amenajări interioare, de la minimalist la rustic, incluzând pretenţiile eclectice, de tranziţie sau industriale. Dacă găseşti o tejghea care să-ţi fie pe plac, nu ezita prea mult!

 

Sursa foto: hgtv.com, houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.